FNUSA: Hokejisté Komety Brno darovali krev

13.05.2020 19:16

Sedmnáct členů A-týmu Komety Brno přišlo v úterý 12. května podpořit odběrové centrum Krevní banky Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně. Vedení brněnského hokejového klubu hromadnou akcí zareagovalo na aktuální situaci, kdy se spolu se znovuobnovenou operativou sv. Anna potýká s nedostatkem krve.

FNUSA: Hokejisté Komety Brno darovali krev
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Všichni účastníci odběru, mezi kterými byl kromě hokejistů A-týmu i jeden z jejich trenérů, darovali krev v odběrovém centru Krevní banky FNUSA poprvé. Dárcovské odběry 450 ml krve mohly u vrcholových sportovců proběhnout díky doposud nezahájené sezóně.

„Každému z nás změřili zaměstnanci nemocnice teplotu, vyplnili jsme formulář, prošli jsme testem, zda jsme k darování způsobilí, a pak už následoval ten hlavní proces odběru. Doba samotného darování byla individuální, já měl hotovo za pět minut. Ve finále nám zalepili ruku a dostali jsme výstupní papír s informacemi. Jednoduchý a rychlý proces,“ zhodnotil úterní odběr ve FNUSA útočník Komety Luboš Horký.

„Jsem ráda, že nás hokejisté Komety přišli v této těžké době podpořit. Jako mladí zdraví sportovci všichni splnili podmínky dárcovství krve a při odběrech panovala skvělá atmosféra, takže doufám, že nás zase někdy navštíví,“ řekla primářka Krevní banky FNUSA MUDr. Jarmila Celerová.

To by se částečně mohlo splnit už za dva týdny, kdy je plánovaná druhá vlna „komeťáckých“ odběrů. Tentokrát krev přijde darovat přibližně třicet trenérů brněnského hokejového týmu a v plánu jsou i další akce, které by mohly motivovat nejen hokejové fanoušky k darování nejcennější tekutiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…