FNUSA: Velikonoční tvoření se letos konalo pouze s dětmi

10.04.2020 13:00

Obvykle se dobrovolníci z DobroCentra Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně vypravují každé předvelikonoční období za pacienty, aby s nimi v improvizovaných dílnách vytvořili nejrůznější velikonoční artefakty. Letos však kvůli onemocnění COVID-19 tvořili pouze s dětmi zdravotníků, které již třetí týden pomáhají na detašovaném pracovišti hlídat.

FNUSA: Velikonoční tvoření se letos konalo pouze s dětmi
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Dobrovolníci, zajišťující péči o děti zaměstnanců nemocnice se snaží, aby se děti nenudily a zároveň něco aktivně tvořily. Proto pro ně před Velikonocemi vymysleli tematický velikonoční program v podobě výtvarných dílniček. „Děti pod dohledem dobrovolníků tvořily velikonoční dekorace, které si následně mohly odnést domů. Základem veškerého tvoření byla samozřejmě vajíčka, nechyběly ale ani květináče, rostlinky a další symboly jara,“ popsala vedoucí DobroCentra Svatava Kalná.

Z dalších aktivit připravovaných dobrovolníky stojí za zmínku cyklus předčítání pohádek s baletní tematikou a ukázkami baletu spolu s herci z Národního divadla Brno, cestovatelské povídání ve spolupráci s CK Livingstone nebo pravidelné pátky s canisterapeutickým psem. „Děti si s pejskem zacvičí, společně luští hlavolamy, vyzkouší si, kdo je rychlejší a šikovnější,“ uvedla chovatelka canisterapeutického psa Bastiena Jana Benešová a dodala, že po dopolední svačině si děti se psem hrávají i na zahradě.

Právě možnost trávit čas na čerstvém vzduchu v přilehlé zahradě vítá většina dětí. Díky společnostem Sparkys a Bambule bylo navíc možné zahradu zdarma vybavit a vytvořit tak improvizované hřiště se zahradními domečky, skluzavkou a dalšími prolézačkami. Děti dostaly také koloběžky a spoustu dalších hraček pro dny s horším počasím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…