Fakulta stavební ČVUT otevírá dveře zájemcům o studium

21.01.2016 17:12

Fakulta stavební Českého vysokého učení technického v Praze pořádá v pátek 22. ledna Den otevřených dveří. Návštěvníci se seznámí se studijními obory, prohlédnou si studentské práce a navštíví prostory určené pro studium a výzkum. Den otevřených dveří se koná v dejvickém kampusu (Thákurova 7, Praha 6) od 9.30 do 15.00 hodin.

Fakulta stavební ČVUT otevírá dveře zájemcům o studium
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Program Dne otevřených dveří nabídne informace o přijímacím řízení, formě a možnostech studia. Návštěvníci se setkají s pedagogy a studenty fakulty, kteří osobně představí jednotlivé obory.

„Fakulta má špičkové vybavení, nabízí studentům kvalitní a příjemné zázemí.  Naše studenty vyučují akademičtí pracovníci, kteří jsou experty ve svém oboru a jsou mezinárodně uznávanými odborníky. V rámci Dne návštěvníkům zpřístupníme laboratoře, aby se každý mohl přesvědčit o kvalitě zázemí pro studium. Věříme, že čas investovaný do návštěvy fakulty bude pro každého cenným zdrojem informací pro klíčové rozhodování o profesní budoucnosti,“ uvádí děkanka fakulty profesorka Alena Kohoutková.

Návštěvníci si prohlédnou laboratoře Experimentálního centra, Výzkumnou laboratoř silničních staveb, Chemickou a mikrobiologickou laboratoř nebo Vodohospodářské experimentální centrum. V průběhu Dne bude otevřena modelovna v Ateliéru D, zpřístupněna kreslírna studijního programu Architektura a stavitelství, Pedologická laboratoř a sbírka, Laboratoř geodetických přístrojů či Demonstrační laboratoř TZB.

Na Dni otevřených dveří budou oceněni středoškoláci, studenti i zaměstnanci fakulty, kteří se umístili ve fotografické soutěži Tvýma Očima 2015 v některé z pěti soutěžních kategorií, více na http://tvymaocima.fsv.cvut.cz. Hodnotné ceny získají také ti, kteří se přímo na Dni otevřených dveří zúčastní akční soutěže Hala roku JUNIOR 2016, jejíž hlavní program, zatěžovací zkoušky modelů konstrukcí, začne ve 12.00 hod. v atriu fakulty. Celkem bude podrobeno zatěžovací zkoušce na 70 modelů. Více na http://halarokujunior.fsv.cvut.cz.

V prostorách fakulty budou současně k vidění dvě výstavy. První z nich s názvem „Studenti programu architektura a stavitelství na Fakultě stavební ČVUT a jejich hosté“ představí zejména práce studentů oceněné tzv. “Žlutou kartou“ za vynikající studentský projekt.

Druhou je putovní výstava „Kouzlo starých map“, která je organizována Kartografickou společností České republiky u příležitosti Mezinárodního roku mapy. Prezentováno je celkem sedm mapových exponátů z mapových sbírek pěti institucí. Sada zde vystavovaných panelů vznikla za podpory Fakulty stavební ČVUT v Praze, na níž má výuka kartografie dlouholetou tradici. Více na http://www.kouzlostarychmap.cz/.

Program dne na http://www.fsv.cvut.cz/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…