Fakultní nemocnice Olomouc: Noc vědců přilákala desítky rodin s dětmi

08.10.2017 19:52

Noc vědců přilákala do areálu Fakultní nemocnice Olomouc desítky zájemců, kteří si chtěli prohlédnout špičkovou technologii potrubní pošty a také odběrové prostory a zázemí včetně laboratoří na transfuzním oddělení.

Fakultní nemocnice Olomouc: Noc vědců přilákala desítky rodin s dětmi
Foto: fnol.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Olomouc - logo

Komentovanou prohlídku centrály, přes kterou denně potrubím proletí dva tisíce zásilek, si během noci nenechalo ujít na 180 lidí, přibližně stejný počet zájemců dorazil také do prostor, kam ve dne míří dárci krve a krevní plazmy. Noc vědců pořádá Univerzita Palackého v Olomouci, dospělí i děti se během ní mohou zapojit do aktivit připravených na jednotlivých fakultách, ve Vědeckotechnickém parku nebo v Pevnosti poznání a také v olomoucké fakultní nemocnici, která se každoročně k akci připojuje.

„Šli jsme dnes se synkem cíleně jen na prohlídku potrubní pošty, zajímalo nás, jak celý systém funguje. Vůbec jsem neměl představu, jak taková moderní a špičková technologie pracuje a překvapil mě i rozsah potrubí, které je dlouhé téměř čtrnáct kilometrů. Moc se nám tu líbilo,“ popsal jeden z účastníků Peter Nagy z Olomouce. Dobrá zkušenost z předloňského roku přivedla včera na Noc vědců Dagmar Vollmanovou z Bohuňovic, která přišla s manželem a přáteli. „Děti už máme odrostlé, tak jsme vyrazili sami. Předloni jsme si na lékařské fakultě prohlédli centrum simulátorů a telemedicíny, letos už jsme viděli anatomické muzeum a potrubní poštu a ještě se chystáme znovu do Centesima,“ uvedla po prohlídce centrály v areálu nemocnice.

Zájem o návštěvu centrály potrubní pošty Fakultní nemocnice Olomouc byl během přihlašování na prohlídky v rámci Noci vědců mnohem větší, než jaký byli organizátoři schopni uspokojit. V průběhu podzimu by tedy měly být vyhlášeny ještě další termíny, kdy bude možné si špičkovou technologii s průvodcem prohlédnout. Informace budou zveřejněny na webových stránkách nemocnice (ZDE) a také na jejím facebookovém profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…