Finanční a ekonomický institut: Levné hypotéky, drahé nemovitosti. Češi si koledují

09.01.2017 11:08

Hypotéky dostávají i lidé, jimž splátky vycházejí na doraz, nemají žádné rezervy. Zatím to vychází. Hypoték, které se klientům nedaří splácet, ubylo. Jenže, co je dnes, nemusí být zítra. V rozhovoru pro Finanční a ekonomický institut (FAEI.cz) jde proti všeobecnému nadšení z hypoték Petr Borkovec, šéf finančně-poradenské společnosti Partners.

Finanční a ekonomický institut: Levné hypotéky, drahé nemovitosti. Češi si koledují
Foto: Finanční a ekonomický institut
Popisek: Finanční a ekonomický institut

„Hypotéku si může vzít i člověk s příjmem kolem 25 tisíc korun, ale za předpokladu, že má také něco naspořeno. Pokud jede nadoraz, tak ne. Kdo má hypotéku, musí mít rezervu,“ říká Petr Borkovec v rozhovoru.

Výzkumy poukazující na to, že mnohde jsou nájmy vyšší, než splátky hypoték za srovnatelné byty považuje za matoucí. Připomíná jaké to je, když najednou na splátky není - třeba vypadl příjem od nájemníka v investičním bytě, a banka během tří měsíců iniciuje dražbu, klient o nemovitost přijde a pak ještě dluží několik set tisíc. „To jsem už v minulých letech zažil,“ dodává.

Celý rozhovor s Petrem Borkovcem si můžete přečíst zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…