Finanční správa: Využijte službu zasílání údajů pro placení daně z nemovitých věcí e-mailem

11.03.2020 11:48

Pokud se do 16. března přihlásíte k zasílání údajů pro placení daně e-mailem, obdržíte každoročně před splatností první splátky daně e-mail, v jehož příloze bude uvedena kompletní informace s údaji pro placení daně ve formátu pdf.

Finanční správa: Využijte službu zasílání údajů pro placení daně z nemovitých věcí e-mailem
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Údaje doručené do e-mailu se nijak neliší od těch na složence: výše stanovené daně, výše nedoplatku/přeplatku, údaje pro placení daně včetně QR kódu umožňujícího platbu daně prostřednictvím internetového bankovnictví nebo mobilních platebních aplikací.

V případě neuhrazení daně v zákoně stanoveném termínu, obdržíte na vámi určenou e-mailovou adresu vyrozumění o nedoplatku.

Jak se k této službě přihlásit? Je nutné využít tiskopis Žádost ve věci zasílání údajů pro placení daně z nemovitých věcí e-mailem, ve které uvedete jednu e-mailovou adresu, na kterou chcete informace pro placení daně zasílat. Žádost podepíšete a podáte místně příslušnému finančnímu úřadu. Pokud jste poplatníkem daně u více finančních úřadů, musíte podat vyplněnou žádost na každý finanční úřad zvlášť.

Službu může využít každý poplatník daně z nemovitých věcí, který nemá zřízenu datovou schránku nebo nemá zřízenu službu placení daně prostřednictvím SIPO. Více informací naleznete na tomto odkazu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…