Finanční správa: Využívejte elektronickou formu komunikace pro podání daně z příjmů fyzických osob

25.03.2020 18:44

Finanční správa by chtěla požádat poplatníky, aby nechodili na finanční úřady a v maximální míře využili elektronickou formu podání.

Finanční správa: Využívejte elektronickou formu komunikace pro podání daně z příjmů fyzických osob
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Letos je provoz podatelen Finanční správy omezen pouze na Po, St od 8:00 do 11:00 hodin na základě Usnesení vlády č. 279 dle mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví ze dne 23. 3. 2020 (ZDE). Z tohoto důvodu musela finanční správa zrušit standardní rozšířené úřední hodiny 14 dní před koncem března a i výjezdy do obcí.

Na základě opatření Ministerstva financí (Generální pardon 1), je možné podat daňové přiznání nejen k dani z příjmů fyzických osob až do 1. 7. 2020.

Finanční správa umožňuje a upřednostňuje podat daňové přiznání k dani příjmů „bezkontaktně“. Daňové přiznání k dani z příjmů fyzických osob a jiné formuláře lze podat elektronicky.

Poplatníci mohou vyplněné daňové přiznání poslat i poštou (vhodit do poštovní schránky) bez nutnosti návštěvy ať už příslušného úřadu nebo pošty. Na územních pracovištích finančních úřadů (mimo pracovišť v režimu 2+2) jsou také umístěny tak zvané „sběrné boxy“, do kterých je možné podání vhodit. V obou těchto případech platí, že pokud bude v podání uvedeno kontaktní mobilní telefonní číslo (může být uvedeno i na obálce), zašle finanční správa na toto číslo potvrzující SMS zprávu, že podání přijala.

Není důvod obávat se, že lidé přijdou o přeplatky. Od 2. 4. 2020, začíná běžet lhůta 30 dní na vrácení přeplatku, pokud poplatníkovi na základě podaného daňového přiznání přeplatek vznikne.

To znamená - pokud podá poplatník daňové přiznání k dani z příjmů fyzických osob v době kdykoliv od 2. 4. do 1. 7. 2020 začne 30 denní lhůta pro vrácení přeplatku běžet ode dne podání daňového přiznání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…