Finanční správa: Změna částky paušální daně a paušálních záloh pro zdaňovací období roku 2022

22.10.2021 7:33 | Tisková zpráva

Finanční správa upozorňuje poplatníky daně z příjmů fyzických osob, kteří využívají paušální režim, že pro zdaňovací období roku 2022 dochází ke změně měsíční částky paušální zálohy, a to vlivem růstu záloh na zdravotní a sociální pojištění.

Finanční správa: Změna částky paušální daně a paušálních záloh pro zdaňovací období roku 2022
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Poplatníkům v paušálním režimu se mění pro rok 2022 celková výše paušální zálohy za kalendářní měsíc, nově bude činit 5994 korun. V této částce je zahrnuto minimální zdravotní pojistné ve výši 2627 korun, minimální sociální pojistné navýšené o 15 %, tj. ve výši 3267 korun, a daň z příjmů ve výši 100 korun.

Uvedené zálohy na pojistné vycházejí z veličin (parametrů), které jsou stanoveny ve zveřejněném nařízení vlády č. 356/2021 Sb. Více informací k paušálními režimu a paušální dani najdete ZDE. Zde jsou i čísla účtu pro placení paušálních záloh.

Chcete se nově přihlásit do paušálního režimu pro rok 2022? Potom oznámení o vstupu je třeba podat do 10. 1. 2022. Využijte k tomu naši webovou aplikaci ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…