Finanční správa letos vyplatila kompenzační bonusy za více než čtyři miliardy

07.04.2022 13:30 | Tisková zpráva

V souvislosti se zákazem nebo omezením podnikatelské činnosti kvůli pandemii, pokračovala Finanční správa i v roce 2022 s programem přímé podpory pro podnikatele ekonomicky zasažené šířením koronaviru.

Finanční správa letos vyplatila kompenzační bonusy za více než čtyři miliardy
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

O kompenzační bonus mohli žádat OSVČ, společníci s. r. o. a dohodáři, jejichž tržby poklesly minimálně o 30 procent oproti srovnávacímu období. Finanční správa za tato období vyřídila celkem 140 280 žádostí a vyplatila bonusy v hodnotě 4 125 302 802 korun.

Kompenzační bonus umožnil podnikatelům žádat o příspěvek až 1 000 korun, resp. 500 korun, denně v rámci dvou bonusových období a termín pro podání žádostí skončil 1. dubna 2022. Žadatelé mohli žádost o kompenzační bonus mimo jiné vyplnit jednoduše online ve webové aplikaci dostupné na webových stránkách Finanční správy. Tuto možnost využilo 276 278 podnikatelů.

„Finanční správa v rámci předchozích bonusových období v letech 2020 a 2021 rozdělila mezi žadatele téměř 44 miliard korun. Kompenzační bonus se tak stal jednou z největších pomocí pro podnikatele a živnostníky, jejichž podnikání bylo ovlivněno pandemií a souvisejícími opatřeními,“ doplňuje Jan Ronovský, zástupce generálního ředitele Finanční správy.

graf

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…