Finanční správa letos vyplatila kompenzační bonusy za více než čtyři miliardy

07.04.2022 13:30 | Tisková zpráva

V souvislosti se zákazem nebo omezením podnikatelské činnosti kvůli pandemii, pokračovala Finanční správa i v roce 2022 s programem přímé podpory pro podnikatele ekonomicky zasažené šířením koronaviru.

Finanční správa letos vyplatila kompenzační bonusy za více než čtyři miliardy
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

O kompenzační bonus mohli žádat OSVČ, společníci s. r. o. a dohodáři, jejichž tržby poklesly minimálně o 30 procent oproti srovnávacímu období. Finanční správa za tato období vyřídila celkem 140 280 žádostí a vyplatila bonusy v hodnotě 4 125 302 802 korun.

Kompenzační bonus umožnil podnikatelům žádat o příspěvek až 1 000 korun, resp. 500 korun, denně v rámci dvou bonusových období a termín pro podání žádostí skončil 1. dubna 2022. Žadatelé mohli žádost o kompenzační bonus mimo jiné vyplnit jednoduše online ve webové aplikaci dostupné na webových stránkách Finanční správy. Tuto možnost využilo 276 278 podnikatelů.

„Finanční správa v rámci předchozích bonusových období v letech 2020 a 2021 rozdělila mezi žadatele téměř 44 miliard korun. Kompenzační bonus se tak stal jednou z největších pomocí pro podnikatele a živnostníky, jejichž podnikání bylo ovlivněno pandemií a souvisejícími opatřeními,“ doplňuje Jan Ronovský, zástupce generálního ředitele Finanční správy.

graf

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …