Finanční správa se ohrazuje proti příspěvku TN.cz, že dostatečně nechránila veřejnost a zaměstnance

12.03.2020 18:01

Reakce na článek: Koronavirus na finančáku v Praze. Veřejnost nic netuší a chodí na úřad dál; autor: Petra Bílková, zdroj: TN.cz, datum: 11. 3. 2020

Finanční správa se ohrazuje proti příspěvku TN.cz, že dostatečně nechránila veřejnost a zaměstnance
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Dotyčná zaměstnankyně FÚ pro hlavní město Prahu, ÚP pro Prahu 10 se vrátila z dovolené, z oblasti do té doby rizikově neoznačené, a dne 2. 3. 2020 nastoupila zpět do zaměstnání. Do styku přišla pouze s kolegy, s daňovou veřejností nikoliv. Vzhledem k tomu, že se u ní projevily respirační problémy v pátek 6. 3. 2020, již do práce nenastoupila a oslovila příslušnou hygienickou stanici.

Pozitivní test na koronavirus COVID-19 byl u ní potvrzen v neděli 8. 3. 2020 ve večerních hodinách a do práce již nenastoupila.

Následující pracovní den, tzn. v pondělí 9. 3. 2020, došlo ihned ke zkontaktování Hygienické stanice pro hlavní město Prahu, v jejíž spolupráci došlo k vytrasování všech epidemiologicky-významných kontaktů, kterým byla ihned nařízena domácí karanténa. Celkem se jedná o 24 pracovníků. Z nich jedna pracovnice byla následně testována již v domácí karanténě pozitivně. Ostatní pracovníci buď testováni nebyli, popř. s negativním výsledkem.

Hygienická opatření byla přijata na všech pracovištích FS ČR ještě před potvrzením prvního výskytu. Nadále s ohledem na dynamický vývoj platí výzva, aby poplatníci v maximální míře využívali dálkové formy komunikace se správcem daně a dbali všech preventivních opatření.

S Finanční správou můžete komunikovat i na dálku - informace ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…