Generali: Na dovolenou (nejen) autem do zahraničí

30.06.2013 13:18

Povinné ručení s vysokým limitem není při cestách do zahraničí zbytečný luxus. Cestovní pojištění ušetří desítky tisíc korun za poplatky i žaloby.

Generali: Na dovolenou (nejen) autem do zahraničí
Foto: Pojišťovna Generali
Popisek: Pojišťovna Generali

Někteří turisté spoléhají při dovolené v zemích Evropské unie jen na běžné zdravotní pojištění, ale to se jim v případě onemocnění či úrazu může krutě vymstít. Účty za spoluúčast, repatriaci či možné žaloby mohou být horentní. Přitom cestovní pojištění, které zmíněná rizika kryje, stojí pár desítek korun za den. Šoférům se zase vyplatí mít pro cesty do zahraničí uzavřené havarijní pojištění a povinné ručení s vyššími pojistnými limity.

Češi coby občané Evropské unie mají sice nárok na stejnou zdravotní péči v každé zemi EU jako tamní lidé, ale to neznamená, že se dočkají bezplatného ošetření. „Ve většině států Evropy není veřejná zdravotní péče zadarmo. Standardně podléhá řadě regulačních poplatků, které jsou často mnohem vyšší než u nás,“ upozornil vedoucí oddělení pojištění privátních rizik pojišťovny Generali Pavel Sivák.

Motoristé by před cestou na zahraniční dovolenou neměli zapomenout zkontrolovat technický stav svého automobilu. Z hlediska pojištění se jim vyplatí havarijní pojistka a povinné ručení s vyššími pojistnými limity a kvalitní asistenční službou.

Ředitel odboru likvidace neživotního pojištění pojišťovny Generali, Jan Řezníček, připomněl událost v Německu: „Řidič, náš klient, přejel kvůli mikrospánku do protisměru, kde se střetl s třemi vozy, v jednom z nich šofér utrpěl těžké zranění. Náklady na jeho léčení, bolestné a ušlý výdělek v přepočtu dosáhly téměř jeden milion korun. Jeden z účastníků bohužel skončil v invalidním důchodu, takže za viníka dopravní nehody dodnes hradíme poškozenému vysokou rentu.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …