HZS ČR: Delegace kolumbijských hasičů přijela do České republiky

09.04.2022 16:34 | Tisková zpráva

Generální ředitel Hasičského záchranného sboru České republiky (HZS ČR), generálmajor Vladimír Vlček, přivítal v budově generálního ředitelství HZS ČR generálního ředitele Dirección Nacional de Bomberos de Colombia (DNBC) a vrchního velitele Charlese Wilbera Benavidese Castilla spolu s dalšími zástupci vedení kolumbijských hasičů. Ti zavítali do České republiky (ČR) v rámci projektu ekonomické diplomacie, který je realizován ve spolupráci s Velvyslanectvím ČR v Bogotě.

HZS ČR: Delegace kolumbijských hasičů přijela do České republiky
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Projekt má ukázat zástupcům vedení kolumbijských hasičů fungování HZS ČR a použití českých hasičských technologií a řešení v praxi. ČR má v této oblasti dlouhodobou tradici, jedinečné know-how a celý ekosystém firem, které vyrábí vybavení pro hasiče od ochranných pomůcek až po těžkou techniku.

Svou návštěvu zahájila delegace na generálním ředitelství HZS ČR, kde jim generálmajor Vladimír Vlček podrobně představil fungování HZS ČR, integrovaného záchranného systému, krizového řízení a ochrany obyvatelstva. Dále také činnost Technického ústavu požární ochrany. Na závěr následovala prohlídka Národního operačního a informačního střediska (NOPIS).

Hosty z Kolumbie čeká v ČR až do pátku bohatý program, v rámci kterého se jim představí za účelem možné budoucí spolupráce firmy působící v oblasti hasičských technologií, například Hiko, Dekonta, SunFibre, GoodPro, Prabos, Sigma, Tatra Trucks a Deva.

Navštíví hasičskou stanici v Plzni, kde si prohlédnou ukázku výcviku, areál Školního a výcvikového zařízení HZS ČR v Brně s ukázkou samotného areálu a techniky se zapojením firem Holík, GINA, Gumotex. Dále budou moci vidět ukázky výcviku hašení, vyprošťování z havarovaného vozidla či práci s výškovou technikou. Ve druhé polovině týdne navštíví centrální stanici a Integrované bezpečnostní centrum v Ostravě, Střední odbornou školu PO a Vyšší odbornou školu PO ve Frýdku-Místku a dále také Institut ochrany obyvatelstva v Lázních Bohdaneč, kde si prohlédnou laboratoř HazMat.

Projekt má za cíl zvýšit povědomí o ČR v oblasti požární ochrany, podle zájmu obou stran prozkoumat možnosti institucionální spolupráce a díky vnímaní ČR jako partnerské země podpořit české firmy vyrábějící příslušné technologie při vývozu do Kolumbie.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…