HZS ČR: Na generální ředitelství hasičů zavítala delegace z Taiwanu

19.11.2023 11:42 | Tisková zpráva

Témata z oblasti krizového řízení, ochrany obyvatelstva a civilního a nouzového plánování v těchto dnech probírali členové delegace z Taiwanu s vedoucími představiteli MV-generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky (MV-GŘ HZS ČR).

HZS ČR: Na generální ředitelství hasičů zavítala delegace z Taiwanu
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Přijetí taiwanské delegace bylo uskutečněno na základě požadavku Tchajpejské hospodářské a kulturní kanceláře v České republice za přímé účasti velvyslance Liang-ruey KE - vedoucího Tchajpejské hospodářské a kulturní kanceláře v České republice. Vedoucím taiwanské delegace byl pan Horng-Huei Po, náměstek ministra obrany Taiwanu. Dalšími členy delegace byli zástupci agentury pro všeobecnou mobilizaci, národní policejní agentury a národní konskripční agentury. Cílem návštěvy bylo představení HZS ČR a jeho role v rámci Integrovaného záchranného systému v České republice.

Konala se pracovní večeře, kde se sešli zástupci taiwanské delegace s generálním ředitelem HZS ČR, generálporučíkem Vladimírem Vlčkem, náměstkem generálního ředitele HZS ČR pro IZS a operační řízení, generálmajorem Petrem Ošlejškem a náměstkem generálního ředitele HZS ČR pro prevenci a civilní nouzovou připravenost brigádním generálem Danielem Miklósem.

Dnešní den strávili hosté v budově generálního ředitelství HZS ČR, kde jim naši odborníci připravili několik prezentací týkající se činnosti HZS ČR. Následovala prohlídka a ukázka činnosti Národního operačního a informačního střediska HZS ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

10:17 Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

Podle předběžných údajů skončila v březnu bilance zahraničního obchodu se zbožím v běžných cenách př…