Hašek se obrátí na předsedu vlády s požadavkem na dofinancování sociálních služeb

26.07.2016 10:33

Po jednání s kolegy hejtmany a také s ministryní práce a sociálních věcí se dnes obrací hejtman Jihomoravského kraje a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek na předsedu Vlády ČR Bohuslava Sobotku a předsedy dalších koaličních stran.

Hašek se obrátí na předsedu vlády s požadavkem na dofinancování sociálních služeb
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

„A to s urgentním požadavkem na poskytnutí částky 270 milionů Kč na dofinancování sociálních služeb v letošním roce, resp. odměňování v sociálních službách po zvýšení tarifů na letošní rok Vládou ČR. Hejtmany k tomu vede zlepšené hospodaření státu, který o letošním zvýšení tarifů rozhodl s příslibem hledat finanční prostředky na pokrytí nutných výdajů. Zatím poskytla část prostředků pouze ministryně práce a sociálních věcí (cca 350 milionů Kč) a zbývající část by měl nyní poskytnout ministr financí. Jistě se napříč vládou i politickým spektrem shodneme na tom, že péče o potřebné formou sociálních služeb a lepší ocenění lidí pracujících v této oblasti je slušností a vyjádřením uznání za psychicky i fyzicky velmi náročnou péči o potřebné spoluobčany. Doufám, že Vláda ČR tento opakovaný apel Asociace krajů ČR vyslyší,“ řekl Michal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …