Hasiči DPP pomohli uhasit rozsáhlý požár haly v Hostivaři

09.05.2018 20:15

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) oceňuje úsilí, které vynaložili hasiči DPP při likvidaci požáru v ulici U Továren v Hostivaři. Celkem se na uhašení velkého požáru haly podílelo 23 hasičů DPP.

Hasiči DPP pomohli uhasit rozsáhlý požár haly v Hostivaři
Foto: DPP
Popisek: Zasahující hasiči DPP při likvidaci požáru v ulici U Továren v Hostivaři

„Zajišťovali jsme plnění vaku používaného vrtulníkem pro shoz vody a kyvadlovou dopravu vody na požářiště. Náš zásah trval celkem 14 hodin. Chtěl bych ocenit nasazení našich kolegů, kteří přispěli k uhašení rozsáhlého požáru,“ říká vedoucí odboru HZS DPP Karel Pátek.

HZS DPP tak při rozsáhlém úterním požáru  osvědčil svou připravenost pomoci i mimo budovy v majetku DPP. Jednotka je součástí integrovaného záchranného systému a často vysílá své členy i ke spolupráci s jednotkami Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy.

„Disponujeme velmi kvalitním technickým vybavením a naši zaměstnanci procházejí odpovídajícím výcvikem. Ročně řešíme kolem pěti set mimořádných událostí, souvisejících s provozem městské hromadné dopravy. Převážně se jedná o likvidace následků dopravních nehod, úniků provozní kapalin a další technické zásahy,“ dodává Pátek.

HZS DPP vznikl v roce 1973. Tvoří ho celkem 147 zaměstnanců, profesionálních hasičů vyškolených a vycvičených pro oblast požární prevence a pro problematiku specifických zásahů v metru, provozu kolejových vozidel na tramvajových tratích a obecně v provozu městské hromadné dopravy. Součástí jednotky je i lezecká skupina vycvičená pro zásahy ve výškách a nad volnou hloubkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…