Hasiči posilují svoji pomoc Covidem postiženému Karlovarskému kraji

17.02.2021 16:55

V úterý po 15. hodině se přidalo 16 příslušníků ve 4 týmech HZS ČR ke svým kolegům v Karlovarském kraji. Jedná se o dva týmy HZS Středočeského kraje, a po jednom týmu z HZS Pardubického kraje a HZS Kraje Vysočina.

Hasiči posilují svoji pomoc Covidem postiženému Karlovarskému kraji
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Jejich úkolem je odebírat vzorky pro antigenní i PCR testování obyvatelstva a administrativní zajištění tohoto testování. Odběr vzorků bude probíhat jak v rámci mobilních odběrových týmů, tak také v rámci stacionárních stanovišť, podle aktuální potřeby. Již od sobotní půlnoci zajišťují příslušníci Záchranného útvaru HZS ČR provoz stanoviště odběrového místa na hraničním přechodu Pomezí nad Ohří.

V současné době je do pomoci zdravotnictví, v sociálních a souvisejících službách po celé republice zapojeno již přibližně 1050 příslušníků HZS ČR. Působíme v odběrových týmech, trasujeme, pomáháme v nemocnicích a zdravotnickým záchranným službám, působíme v zařízeních sociálních služeb a v domovech pro seniory, pomáháme s logistikou očkovacích vakcín a osobních ochranných prostředků, nebo také v krematoriích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

19:15 Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

Prezident České republiky Petr Pavel na Pražském hradě opět jmenoval nové generály z řad vojáků z po…