Hlasování v soutěži Nejlépe opravená kulturní památka Jihomoravského kraje 2015 vrcholí

06.04.2016 19:21

Hlasování v soutěži Nejlépe opravená kulturní památka Jihomoravského kraje 2015 se blíží ke konci. Dosavadního SMS hlasování se dosud zúčastnilo asi 10 400 hlasujících, což je v této fázi soutěže zatím účast za všechny ročníky nejvyšší. Již od počátku svádí bitvu o první místo soutěžící památky jak v kategorii velké stavby (kostel Panny Marie Bolestné ve Sloupu a hrobka Lichtenštejnů z Vranova u Brna), tak v kategorii díla výtvarného umění (chórové barokní lavice umístěné v kostele Nejsvětější Trojice v Brně - Králově Poli a socha sv. Petra v kostele sv. Václava v Hustopečích).

Hlasování  v soutěži Nejlépe opravená kulturní památka Jihomoravského kraje 2015 vrcholí
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

V kategorii drobných staveb je nyní v čele márnice židovského hřbitova v Boskovicích.  U některých dalších památek však hlasy také významně přibývají. Napětí podle dosavadních zkušeností bude trvat do poslední chvíle, například loni se o vítězích v některých kategoriích rozhodovalo v posledních minutách soutěže. Možnost poslat hlas Vaší oblíbené památce máte do pátku 8. dubna do půlnoci.

Fotografie vybraných památek a doprovázející popisné texty jsou uveřejněny na webových stránkách Jihomoravského kraje http://www.kr-jihomoravsky.cz/pamatky/. Při hlasování formou SMS opět platí, že z jednoho telefonního čísla může být zaslán pouze jeden hlas. Na webové stránce soutěže je umístěn jednoduchý návod, jak při hlasování postupovat. Dle počtu obdržených hlasů se stanoví konečné pořadí a přidělí ceny.

Výsledky soutěže budou vyhlášeny na přelomu dubna a května 2016.

.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…