Hospodářská komora: Prezident HK Dlouhý hovořil s britským ministrem pro brexit Barclaym

09.05.2019 16:05

Prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý se během setkání lídrů 27 zemí EU v Sibiu setkal s britským ministrem pro brexit Stephen Barclaym, který je dnes hlavním vyjednavačem brexitové dohody. Hovořili spolu o jednotnému vnitřnímu trhu, o rizicích brexitu pro podnikatele ve střední Evropě a o uchování těsné spolupráce Británie se střední Evropou i poté, co Británie opustí EU.

Hospodářská komora: Prezident HK Dlouhý hovořil s britským ministrem pro brexit Barclaym
Foto: HK ČR
Popisek: Hospodářská komora České republiky

„Z našeho rozhovoru vyplynulo, že Britové velmi stojí o to, aby jejich odchod z Evropské unie nepoznamenal přátelské vztahy mezi Brity a Čechy, které mají historicky silné kořeny. Stephena jsem ujistil, že jakkoli v Evropské unii ztrácíme Británii jako našeho partnera ve snaze reformovat Evropskou unii, Británie bude naším přítelem, i když nebude součástí Společenství,“ poznamenal prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý.

Během 45minutového rozhovoru spolu také hovořili o pobrexitové situaci. Prezident Hospodářské komory připomněl, že kvůli nejistotě o podobě brexitu české firmy, které se už aktivně připravují na odluku Spojeného království od Evropské unie, hledají alternativní dodavatele, odběratele i zaměstnance na starém kontinentu. Firmy se začaly také předzásobovat a některé z nich už také informovaly své odběratele ve Velké Británii o tom, že kvůli možným problémům s dodávkami nebudou schopné garantovat dohodnuté termíny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…