Huť ArcelorMittal Ostrava zakoupila monitory dechu pro FN Ostrava

29.01.2014 9:44

ArcelorMittal Ostrava zakoupila prostřednictvím Nadace Křižovatka dvanáct nových monitorů dechu pro novorozence z Fakultní nemocnice Ostrava (FNO). Monitory byly dnes předány neonatologickému oddělení za účasti zástupkyně primáře MUDr. Hany Wiedermannové a zástupců Nadace Křižovatka a huti ArcelorMittal Ostrava. Hodnota daru činí 29 tisíc korun

Huť ArcelorMittal Ostrava zakoupila monitory dechu pro FN Ostrava
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

Monitory dechu jsou poskytovány všem dětem narozeným ve FNO jako prevence proti syndromu náhlého úmrtí. Darované monitory dokáží včas odhalit případné zhoršení zdravotního stavu nově narozených dětí, a to i těch s nižší porodní vahou.

„Na našem oddělení se ročně narodí přes dva tisíce dětí, prevence proti syndromu náhlého úmrtí je pro nás proto klíčová. Spolupráce s Nadací Křižovatka a hutí ArcelorMittal Ostrava si velmi vážíme,“ říká Hana Wiedermannová, zástupkyně primáře oddělení neonatologie FNO.

Nadace Křižovatka během uplynulých 17 let prostřednictvím svých sponzorů darovala nemocnicím v České republice přes 5000 dětských monitorů dechu. Za malý poplatek monitory půjčuje také na půl roku domů novopečeným maminkám. Společnost ArcelorMittal Ostrava spolupracovala s nadací již dříve, v roce 2010 poskytla třem nemocnicím z Moravskoslezského kraje celkem 30 monitorů dechu.

„V naší firmě je bezpečnost a ochrana zdraví prioritou. Jsme proto rádi, že náš dar jednomu z nejvýznamnějších porodních center v kraji pomůže ochraňovat nově narozený lidský život,“ dodává Jiří Michálek, ředitel pro bezpečnost a zdraví v ArcelorMittal Ostrava.

Syndrom náhlého úmrtí novorozenců (SIDS) je dodnes málo objasněnou příčinou smrti novorozenců a kojenců v prvním roce života. Jedním z možných kroků jejich ochrany je kontrola dýchání a pohybu dětí přímo v postýlce. K tomuto účelu se používají monitory dechu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…