Hygienická stanice Praha: Na kontrole Břevnovského posvícení

20.10.2019 14:15

Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen „HSHMP“) provedla v sobotu 5. 10. 2019 kontrolu úrovně poskytování stravovacích služeb na 26. Břevnovském posvícení u Břevnovského kláštera v Praze 6.

Hygienická stanice Praha: Na kontrole Břevnovského posvícení
Foto: praha.eu
Popisek: Hygienická stanice hl. m. Prahy - logo

Zaměstnanci HSHMP provedli státní zdravotní dozor celkem 24 stánků s občerstvením, jejichž obsluha nabízela široký sortiment teplých pokrmů jako např. pečené kachny s knedlíkem a zelím, bramboráky, domácí hranolky, grilované klobásy, burgery, langoše, gyros, a mnoho dalších chuťovek a specialit. Nechyběly ani stánky s pivem, medovinou, se sudovým vínem a burčákem. Břevnovský pivovar předváděl středověké vaření piva.

Pražští hygienici na místě kontrolovali vybavení stánků - zajištění pitné vody, přenosná zařízení na mytí rukou a na hygienické osušení, osobní hygiena obsluhy, zajištění ochrany pokrmů a potravin před kontaminací, značení alergenů u nabízených pokrmů.

Namátkově navíc zkontrolovali data použitelnosti a minimální trvanlivosti u vybraných potravin a pokrmů, provozní hygienu stánků. Během kontrol se dále zaměřili na manipulaci prodejců s potravinami a pokrmy, namátkově měřili skladovací teploty a teploty vydávaných pokrmů ve výdejních ohřívacích zařízeních.

Pořadatel akce zajistil hygienické zázemí pro provozovatele stánkového prodeje s občerstvením. Byla k dispozici chemická mobilní WC a umyvadla na mytí rukou s odpovídajícím vybavením.

V době kontrol Břevnovského posvícení nebyly zjištěny žádné závažné hygienické nedostatky. Osobní a provozní hygiena byla vyhovující, obsluhující zaměstnanci používali jednorázové rukavice a pracovní náčiní při všech potřebných činnostech.

Provozovatelé doložili příslušné doklady, včetně zdravotních průkazů a zároveň disponovali znalostmi nutnými k ochraně veřejného zdraví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…