Institut ekonomického vzdělávání: Krajská kola Ekonomické olympiády v Brně, Liberci, Jihlavě a ve Zlíně

04.02.2019 11:26

Další desítky studentů se zapojí v týdnu od pondělí 4. února 2019 do zápolení v krajských kolech letošní Ekonomické olympiády.

Institut ekonomického vzdělávání: Krajská kola Ekonomické olympiády v Brně, Liberci, Jihlavě a ve Zlíně
Foto: DSZ
Popisek: Institut ekonomického vzdělávání - logo

V aule Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity v Brně poměří hned v pondělí své znalosti o ekonomice a financích studenti 28 středních škol z Jihomoravského kraje. V tomto kraji, stejně jako celkově v celé České republice, získávají díky olympiádě větší povědomí o základních ekonomických a finančních otázkách studenti ze čtvrtiny všech typů středních škol.

Další krajská kola se do čtvrtka 7. února 2019 postupně uskuteční v Liberci, Jihlavě a ve Zlíně. Zlínské kolo je posledním kláním v krajích, z nichž do prestižního celonárodního finále v květnu v České národní bance v Praze postoupí jen 50 nejúspěšnějších studentů. Testy, kterým čelí účastníci krajských kol, tedy nejsou a ani nemohou být jednoduché. “Vybrat ty nejlepší studenty pro finále je v takové konkurenci těžké, proto je v testu vždy několik otázek, které nám pomohou ukázat hvězdy,” vysvětlil tvůrce testů Pavel Potužák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…