Jak se dělají společné kontroly v zahraničí? NKÚ na toto téma hostil mezinárodní seminář

22.11.2017 8:39

Ve dnech 14. a 15. listopadu pořádal Nejvyšší kontrolní úřad pod záštitou organizace EUROSAI mezinárodní seminář zaměřený na společné audity.

Jak se dělají společné kontroly v zahraničí? NKÚ na toto téma hostil mezinárodní seminář
Foto: NKÚ
Popisek: NKÚ

Semináře se účastnili zástupci z 20 nejvyšších kontrolních institucí členských států EUROSAI, Evropského účetního dvora a organizace IDI (INTOSAI Development Initiative). Cílem semináře bylo představit klady společných auditů a podpořit tuto formu spolupráce mezi nejvyššími kontrolními institucemi.

Oblast společných auditů představuje důležité téma pro velkou část kontrolních institucí a je velmi aktuální i v podmínkách NKÚ, který se již řadu let podílí na společných auditech s nejvyššími kontrolními institucemi Německa, Slovenska, Polska a dalších zemí.

Seminář zahájil prezident NKÚ Miloslav Kala informací o projektu NKÚ nesoucím název BIEP – Benchmarking Information Exchange Project. Projekt, který je alternativní formou spolupráce uskutečňované v rámci tradičních společných auditů, byl představen poprvé v září 2016 na setkání vedoucích představitelů nejvyšších kontrolních institucí Visegrádské skupiny, Rakouska a Slovinska. Má umožnit spolehlivě srovnávat data a údaje na mezinárodní úrovni mezi jednotlivými kontrolními institucemi.

Prezentace v první části semináře poskytly účastníkům základní informace o tématu. Zástupci Evropského účetního dvora ukázali různé formy spolupráce s nejvyššími kontrolními institucemi Evropské unie. Prezentace IDI se pak zabývala podporou nejvyšších kontrolních institucí ve snaze zvýšit jejich výkonnost, nezávislost a profesionalitu nejen v rámci společných auditů. V dalších částech semináře několik kontrolních institucí prezentovalo své zkušenosti s konkrétními společnými audity či workshopy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…