Jarní slavnost v kulisách rozkvetlého parku – Zámecká pouť Rudolfa Chotka na Kačině

17.04.2018 21:15

Koncert, akrobacii, kouzelníka, projížďky na koních i ukázky tanců a tvorby účesů z doby empíru, to vše mohou návštěvníci zažít na již tradiční akci Národního zemědělského muzea na zámku Kačina. Letošní Zámecká pouť Rudolfa Chotka proběhne v neděli 22. dubna.

Jarní slavnost v kulisách rozkvetlého parku – Zámecká pouť Rudolfa Chotka na Kačině
Foto: nzm.cz
Popisek: Národní zemědělské muzeum - logo

Pouť určená především rodinám s dětmi bývá na Kačině na prostranství před zámkem a právě unikátní empírová budova s rozsáhlým rozkvétajícím parkem vytváří neopakovatelnou kulisu pro bohatý program. „Letošní zámecká pouť na Kačině je rozpustilá, balancuje mezi odvahou, obratností, iluzemi, uměním a krásou. V zámeckém parku návštěvníci najdou nejen zábavu a uvolnění, ale i možnost podívat se výš než obvykle a poznat, zda žít v empíru by jim sedělo na míru,“ přibližuje nedělní svátek ředitel Národního zemědělského muzea Kačina Pavel Douša.

Jedním z velkých lákadel letošní pouti je koncert skupiny Pískomil se vrací. Kapela, která se věnuje moderní tvorbě pro děti, oživí program zábavnou kostýmovanou show, která obvykle roztančí nejen děti, ale i jejich rodiče. Visutou akrobacii na laně předvedou návštěvníkům Tety v zápletu, Společnost Jane Austen je zase provede obdobím empíru. Nebudou chybět ukázky tehdejších tanců, dvorní etikety, kreslení siluet dobovou technikou, přehlídka účesů či vějířomluva. Iluzionista Pavel Dolejška pobaví i ohromí zábavným světem kouzel a iluzí.

Milovníci živých květů si přijdou na své v zámeckém skleníku, kde vykvetla tradiční výstava orchidejí, zámecké divadlo bude hostit malé herce z hereckého spolku Oříšek. Pro děti je připravena i řada dílniček a workshopů, budou mít také příležitost svézt se na koních a šlapacích motokárách. Od čilého pouťového ruchu si mohou rodiče i jejich děti odpočinout v rozsáhlém parku, zámeckém skleníku, kde je kromě orchidejí také bylinková zahrada a exteriérová výstava o tajemstvích přírody.    

Ke každé pouti neodmyslitelně patří trh s rozmanitou nabídkou, na Kačině hlavně s dobrotami. Místní dodavatelé budou nabízet zákusky, koláče, sýry, med, trdelník, domácí marmelády a sirupy, koření, sušené ovoce a ořechy.

V průběhu pouti mají návštěvníci, kteří si koupili vstupenku na akci, vstup do zámeckých expozic zdarma. Zámecká pouť Rudolfa Chotka potrvá od 10 do 17 hodin.

Národní zemědělské muzeum je státní příspěvková organizace zřizovaná Ministerstvem zemědělství. Zabývá se zejména tematikou zemědělství, lesnictví, myslivosti, rybářství, zahradnictví, potravinářství, zpracování zemědělských produktů, vývoje venkova a kulturní krajiny. Národní zemědělské muzeum má kromě hlavní výstavní budovy v Praze také další čtyři pobočky – Čáslav, zámek Kačina, zámek Ohrada, Valtice.  Muzeum na zámku Kačina mapuje především historii českého venkova, expozice představuje vývoj hospodářského zázemí zámku. Samotný zámek Kačina je českým empírovým klenotem, návštěvníkům nabízí jedinečné interiéry, jako je Chotkovská knihovna, divadlo nebo lékárna.

Více na www.nzm.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…