Jeden milion pro nejlepší neziskové projekty

01.07.2015 17:31

Jeden milion od Nadace České spořitelny pro nejlepší neziskové projekty. Letos o nich rozhodla veřejnost 11 070 hlasy.

Jeden milion pro nejlepší neziskové projekty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

  • Rekordní byl i počet přihlášených projektů, o granty žádalo téměř 100 organizací
  • Absolutním vítězem Grantového programu Nadace ČS je Hospic sv. Jana N. Neumanna
  • 1 000 000 Kč rozdělila banka i v grantovém programu pro zaměstnance; ti žádali o finance pro neziskovky, kde jsou dobrovolníky

Česká spořitelna již potřetí v řadě rozdělila 1 000 000 korun mezi nejúspěšnější neziskové projekty. Ve finále bylo 31 projektů a vítěze volila veřejnost v období od 10. do 24. června 2015 celkem 11 070 hlasy. V Grantovém programu Nadace České spořitelny mohli letos klienti pro neziskovou organizaci, s níž spolupracují, získat až 70 000 Kč, což je o 20 tisíc více než v loňském roce. Zájem o účast v prestižním grantovém programu viditelně roste, a s ním i kvalita předkládaných projektů.

„Smyslem Grantového programu Nadace České spořitelny je především podpora individuálního dobrovolnictví, proto jsme byli letos nadšeni z počtu žádostí o grant, které se oproti loňskému roku více než zdvojnásobil, své záměry přihlásilo rekordních 96 dobrovolníků. Všichni mají náš velký obdiv za jejich nasazení a pomoc,“ řekla Simona Můčková, manažerka Grantového programu Nadace České spořitelny.

Přihlášené projekty se mohly pochlubit opravdu nevídanou různorodostí zaměření. Z vítězství se mohou těšit organizace, které nabízejí mezigenerační workshopy, asistenční služby a potřebné kompenzační pomůcky pro seniory, dávají práci lidem s mentálním postižením v chráněných kavárnách a dílnách či rozvíjejí služby dobrovolníků v regionu a pomáhají tak svým klientům - bývalým uživatelům drog - začlenit se zpátky do běžného života.

Veřejnost rozhodla o udělení finanční podpory 15 projektům (kompletní výsledky zde), absolutním vítězem se pak stal Hospic sv. Jana N. Neumanna. „Za podporu projektu jsme našim příznivcům velmi vděčni. Nejen proto, že se nám podaří zlepšit péči o seniory v námi provozované českobudějovické půjčovně pomůcek a poradně pro pozůstalé. Důležitý je pro nás také pocit, že v péči o nemocné a jejich blízké nejsme sami,” řekl Patrik Coufal, ekonom a vedoucí projektů hospice.

Nadace České spořitelny vedle klientského grantového programu každoročně vypisuje také grantový program pro zaměstnance. I ti mohou požádat o granty pro neziskovou organizaci, které ve svém volném čase osobně pomáhají. Poprvé vypsala Nadace ČS zaměstnanecký grantový program už v roce 2009. sedmém ročníku grantového programu pro zaměstnance pak rovněž rozdělila jeden milion korun mezi 13 neziskových organizací, jejichž projekty byly odměněny největším počtem hlasů.

Více informací najdete na stránkách nadace www.nadacecs.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…