Jihočeský kraj: Hejtmanka Stráská a vedoucí krizového řízení kraje Spálenková obdržely medaili

22.10.2018 19:23

Medaili Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje (HZS JčK) za dlouhodobou podporu a skvělou spolupráci obdržela hejtmanka Ivana Stráská a vedoucí krizového řízení kraje Marta Spálenková. Předal jim je ředitel HZS JčK Lubomír Bureš.

Jihočeský kraj: Hejtmanka Stráská a vedoucí krizového řízení kraje Spálenková obdržely medaili
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Stalo se tak v pondělí 22. října v Třeboni v rámci slavnostního ceremoniálu, během kterého tradičně skládali slib noví příslušníci HZS JčK a jehož součástí bylo i udílení medailí Hasičského záchranného sboru České republiky (HZS ČR) Za věrnost II. a III. stupně. Ty jsou udělovány vybraným příslušníkům u příležitosti státního svátku Dne vzniku samostatného československého státu, jehož 100. výročí si letos připomínáme.

„Paní hejtmanka i vedoucí krizového oddělení se dlouhodobě zasazují o podporu profesionálních i dobrovolných hasičů. Zároveň bych chtěl vyzvednout i jejich vstřícnost a spolupráci při řešení mimořádných událostí či aktivní přístup kraje k problematice požární ochrany, čímž mám na mysli například pomoc při zavádění kvalitního telekomunikačního spojení či defibrilátorů. A v neposlední řadě bych chtěl kraji vyjádřit i poděkování za finanční podporu,“ zdůraznil Bureš.

Medaili si odnesl i ředitel jihočeské policie Luděk Procházka

Stráská uvedla, že si ocenění velice váží. „Profesionální i dobrovolní hasiči nedílně patří k složkám integrovaného záchranného systému, který pomáhá lidem řešit krizové situace nejen při požárech, ale i při živelních pohromách nebo haváriích na silnicích. Mohou proto ze strany kraje počítat vždy s pomocnou rukou,“ dodala hejtmanka. Podobně pak tuto skutečnost kvitovala i Spálenková.

Mezi šesticí hasičských noviců, kteří v Třeboni složili slavnostní slib, byl i 28letý Dušan Jakovljevič. „Práce u hasičů mě zajímala už od dětství a prakticky jsem si tak splnil svůj životní sen. Spojují se tu mé záliby, jako jsou sport i technika, a navíc to má určitě i velký význam pro společnost, což je super,“ řekl Jakovljevič, který již momentálně slouží na posádce v Českých Budějovicích.

Medaile (HZS ČR) Za věrnost II. a III. stupně získalo celkem 25 hasičů a dalších 13 osobností si odneslo medaile HZS JčK. Byl mezi nimi například i ředitel jihočeské policie Luděk Procházka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…