Jihočeský kraj: Kraj požádal o 700 tisíc pro děti v mateřských školách

28.04.2021 9:15

V rámci projektu Potravinová pomoc dětem ve hmotné nouzi požádal kraj Ministerstvo práce a sociálních věcí o finanční podporu 700 tisíc korun.

Jihočeský kraj: Kraj požádal o 700 tisíc pro děti v mateřských školách
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Celkem 700 tisíc korun. Taková je částka, kterou chce kraj podpořit stravování žáků v mateřských školách v rámci projektu Potravinová pomoc dětem ve hmotné nouzi v Jihočeském kraji ve školním roce 2021 až 2022. Finance chce získat od Ministerstva práce a sociálních věcí. Rozhodnutí rady kraje potvrdil náměstek hejtmana pro školství Pavel Klíma.

Anketa

Chcete předčasné volby do sněmovny?

6%
94%
hlasovalo: 14860 lidí

„Ministerstvo práce a sociálních věcí vyhlásilo prvního března v rámci Operačního programu potravinové a materiální pomoci výzvu s názvem Potravinová pomoc dětem ve vážné sociální nouzi VII. Termín a čas, do kdy se o peníze mohou kraje ucházet, je pátek 30. dubna do 12 hodin,“ upřesnil Klíma s tím, že Jihočeský kraj se již do tohoto programu zapojil.

Podle náměstka hejtmana pro školství je v rámci tohoto programu poskytováno stravné zdarma dětem ze sociálně slabých rodin ve věku 3 až 7 let navštěvujících mateřskou školu, které se nacházejí v rozhodném období ve hmotné nouzi. „V mateřských školách je pak hrazeno stravné za celý den, tedy přesnídávka, oběd a svačina“, uzavřel Klíma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…