Jihočeský kraj v letošním roce opraví přes 153 kilometrů silnic II. a III. tříd

19.05.2017 7:34

Více než 153 kilometrů na celkem 72 úsecích silnic II. a III. tříd opraví v letošním roce Jihočeský kraj. Rozsáhlá akce si vyžádá náklady ve výši necelých 280 milionů korun. Státní fond dopravní infrastruktury přispěje částkou 225,8 milionu korun, zbytek peněz doplatí kraj ze svého rozpočtu.

Jihočeský kraj v letošním roce opraví přes 153 kilometrů silnic II. a III. tříd
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

„Většina schválených projektů již má vybraného zhotovitele stavby a na vybraných úsecích se pracuje tak, aby byly v provozu do konce července tohoto roku,“ uvedl 1. náměstek hejtmanky Josef Knot s tím, že jedny z nejdelších silničních úseků budou opravovány na českokrumlovsku. Komfortnější cestování tak čeká řidiče například na silnici ve směru Hodslavský vrch-Malšín, nebo Bělá-Cetviny. Oba úseky svou délkou přesahují šest kilometrů. Na českobudějovicku se bude podle vicehejtmana Knota opravovat celkem třináct silničních úseků. Nejdelší z nich měří na trase Nová ves - Lipanovice - Dobčice více než pět kilometrů.

Po opravených silnicích se projedou také řidiči v okrese Jindřichův Hradec, kde se opravuje celkem čtrnáct silničních úseků. Nejdelší je přes šest kilometrů dlouhý úsek silnice ve směru Kardašova Řečice – Višňové. Jen o půl kilometru kratší je úsek silnice Stachy - Zadov a III/14516 Zadov, který se bude opravovat na prachaticku. Strakonické řidiče potěší, že z celkem dvanácti opravovaných úseků hned dva měří téměř šest kilometrů. Jde o trasy od hranic kraje přes Mačice, Vojnice až do Tážovic, nebo silnice č. III/17221 přes křižovatku č. III/17220 a Strašice až ke křižovatce č. III/17222.

V okrese Písek bude opraveno jedenáct úseků silnic v celkové délce dvacet tři kilometrů a zkrátka nepřijdou ani na táborsku, kde se bude opravovat deset silničních úseků, z nichž nejdelší, od hranic s okresem Jindřichův Hradec až do Tříklásovic měří téměř čtyři kilometry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…