Jihomoravský kraj: Deset nových přírodních památek a jejich ochranná pásma

27.11.2021 14:29 | Tisková zpráva

Hlavním cílem procesu je u nově navržených chráněných území zavedení územní ochrany pro dané lokality z důvodu zvláštní ochrany a dlouhodobé péče.

Jihomoravský kraj: Deset nových přírodních památek a jejich ochranná pásma
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

U stávajících chráněných území se především jedná o jejich nové a přesné územní vymezení v souladu s aktuálním stavem katastru nemovitostí. Pro jednotlivá chráněná území byly taktéž zpracovány kromě vlastních záměrů na jejich vyhlášení i návrhy plánů následné péče, které budou sloužit jako podklad pro rozhodování orgánů ochrany přírody. Jednotlivé záměry, včetně plánů péče předmětných území, jsou v elektronické podobě k dispozici na webových stránkách Jihomoravského kraje.

Zapsání na seznam přírodních památek se dočkají lokality: Nosislavská zátočina, Slanisko Dobré Pole, Slanisko Novosedly, Kadovská skála, Na propasti, Oleksovické vřesoviště, Uherčická louka, Stříbrný vrch, Šafářka a Velký kopec.

„Vybrané lokality tvoří soubor míst s jedinečným přírodním bohatstvím, jenž byl zřízen k ochraně vzácné fauny a flóry v daných regionech. Primárním cílem ochrany je zachování současného charakteru a rázu jihomoravské přírody. Tímto krokem zabráníme jakémukoli poškození, v jehož důsledku by mohlo dojít k zániku nebo negativní změně dotčených přírodních biotopů, vodních toků a lučin,” dodává náměstek hejtmana pro životní prostředí, participaci a otevřenost Lukáš Dubec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…