Jihomoravský kraj: Finanční dar poslouží dětské léčebně v Boskovicích

24.11.2018 7:34

K vybavení Dětské léčebny pohybových poruch v Boskovicích poslouží finanční dar ve výši 300 tisíc korun, který příspěvkové organizaci kraje Jihomoravské dětské léčebny poskytla Nadace Naše dítě.

Jihomoravský kraj: Finanční dar poslouží dětské léčebně v Boskovicích
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Symbolický šek v úterý 20. listopadu 2018 v Boskovicích do rukou krajského radního Milana Vojty a ředitelky Jihomoravských dětských léčeben Kateřiny Bednaříkové za nadaci předala Zuzana Šafářová. Za město Boskovice byl slavnostnímu předání přítomen starosta Jaroslav Dohnálek a místostarosta Lukáš Holík.

„Dětská léčebna pohybových poruch v Boskovicích, která je součástí příspěvkové organizace Jihomoravské dětské léčebny, tento dar použije konkrétně na vybavení relaxační místnosti Snoezelen,“ konkretizoval radní Vojta využití prostředků, které byly získány díky síti drogerií Rossmann v rámci kampaně Dejme úsměv dětem v průběhu letošního roku.

Snoezelen je speciální místnost určená k poskytnutí pozitivně naladěného prostředí, které může mít funkci relaxační, poznávací a interakční. Pojem „snoezelen“ vznikl v Nizozemsku a lze ho chápat jako snahu o vytvoření atmosféry uvolnění za využití smyslových stimulací.

Podrobnosti k činnosti Jihomoravských dětských léčeben a významu relaxační místnosti Snoezelen naleznete ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…