Jihomoravský kraj: Konání GRAND PRIX ČR 2020 potvrzeno promotérem

12.11.2019 12:46

Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek obdržel dopis od DORNA SPORTS, S.L., ve kterém promotér motocyklové GRAND PRIX ČR definitivně potvrzuje konání dalšího ročníku této významné sportovní akce v Brně v roce 2020.

Jihomoravský kraj: Konání GRAND PRIX ČR 2020 potvrzeno promotérem
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj

„Jsem rád, že se podařilo vyjednat konání dalšího ročníku MOTO GP v Brně v roce 2020 a že naše snaha byla dnes potvrzena oficiálním dopisem promotéra. Po srpnové osobní schůzce s panem Carmelo Ezpeletou jsme intenzivně jednali s vládou o možnostech spolufinancování v příštích letech a dohodli se, že všichni uděláme maximum pro konání Grand Prix 2020. Dopisem na konci října jsme promotéra informovali, že ve věci zalistovacího poplatku na MOTO GP ČR 2020 přijala vláda České republiky dne 14. října 2019 usnesení k mezinárodní akci s nadregionálním významem MOTO GP ČR 2020, kterým souhlasí se zajištěním finančních prostředků státního rozpočtu České republiky na rok 2020 v kapitole státního rozpočtu Ministerstva pro místní rozvoj ve výši 55 milionů Kč za účelem poskytnutí neinvestiční dotace Jihomoravskému kraji na pomoc se zabezpečením akce MOTO GP ČR 2020. Dále Jihomoravský kraj zahrnul do návrhu rozpočtu pro rok 2020 na podporu této akce částku 30 milionů Kč a ze strany statutárního města Brna je příslib částky ve stejné výši. Spolek pro GP ČR Brno má v současné době vyrovnány všechny pohledávky vůči společnosti DORNA SPORTS a podmínky, za kterých by mohla být uzavřena smlouva na konání tohoto závodu v příštích pěti letech, budou předmětem dalších jednání,“ řekl hejtman Bohumil Šimek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…