Jihomoravský kraj: Radní schválili financování cyklostezky přes Nové Mlýny

27.10.2020 13:30

Krajští radní schválili uzavření smlouvy o poskytnutí finančních prostředků z rozpočtu SFDI na akci s celým názvem „Cyklostezka umístěná při silnici I/52 na straně střední nádrže vodního díla Nové Mlýny“.

Jihomoravský kraj: Radní schválili financování cyklostezky přes Nové Mlýny
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Cyklostezka vedoucí přes novomlýnské nádrže vznikne za 106,1 milionu korun (včetně DPH). Příspěvek ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) by měl činit až 58,6 milionu, příspěvek SFDI bude kofinancován částkou 21,5 milionu korun z uznatelných nákladů stavby Jihomoravským krajem.

„Jihomoravský kraj chce stavbou této 2,6 kilometru dlouhé cyklostezky přes vodní dílo Nové Mlýny řešit neutěšenou bezpečnostní situaci cyklistů v oblasti mezi severní a jižní stranou nádrže. Jde o to, aby cyklisté nebyli nuceni využít přímo silnici I/52,“ vysvětluje radní Petr Hýbler.

Cyklostezka je historicky připravována jako součást stavby mostu přes vodní dílo. Vzhledem k časovému posunu přípravy této stavby bylo rozhodnuto o realizaci cyklostezky samostatně. Celkové předpokládané náklady, spojené s realizací celé stavby (opraveného mostu a nové cyklostezky), tj. včetně nájmů, technického dozoru investora, bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, ekodozoru a další, jsou vyčísleny na 119,2 milionů korun, celkový příspěvek JMK na realizaci cyklostezky s lávkou na rekonstruovaném mostě bude v předpokládané výši 60,4 milionů korun. Dokončení cyklostezky je naplánováno na červen příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…