Jihomoravský kraj: V Brně lákají na očkování limonádou

02.08.2021 22:33

Na 500 kusů Richardovy limonády předal v pondělí 2. srpna 2021 hejtman Jan Grolich v očkovacím centru Bohéma v Brně. Za první týden fungování (od 22. července) zde jeho pracovníci naočkovali okolo 1150 klientů bez registrace. Limonáda tak slouží jako výraz ocenění lidem, kteří se zde nechají očkovat. Hejtman také poděkoval pracovníkům centra, které sídlí v Janáčkově divadle a provozuje ho Společnost Podané ruce.

Jihomoravský kraj: V Brně lákají na očkování limonádou
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj

„Limonáda je takový bonus. Nemyslím si, že se někdo kvůli limonádě rozhodne pro očkování. Ale jestli se někdo takový najde, tak je to vlastně dobře. Abychom totiž mohli mít od covidu klid, je potřeba, aby očkovaných bylo co nejvíc. Snažíme se vše zjednodušit. Pro někoho může být registrace dopředu překážkou, a tak je skvělé, že i v centru Brna to jde udělat hned a bez čekání. Zapojení neziskových společností a dalších organizací jsme plánovali už od února. Podle dat nám totiž bylo jasné, že v téhle době bude větší nabídka než poptávka,“ vysvětluje hejtman Jan Grolich. „Kromě toho, že statistiky ukazují, jak nemoc díky očkování ustupuje, stejně tak čísla a situace v některých okolních zemích varují, ještě není vyhráno. Obracím se tedy na všechny, kdo ještě nejsou očkováni, ať tak učiní. Aby bylo pohodové nejen letošní léto, ale i ta další,“ dodal hejtman.

Očkovací centrum Bohéma provozuje Společnost Podané ruce. „Naším cílem jako nevládní neziskové organizace je pomoci zmenšit obavy lidí a udělat vše pro prevenci rizik hlavně u zranitelných skupin. Jeden z možných podstatných nástrojů je právě vysoké procento proočkovanosti a vytvoření takzvané kolektivní imunity.  Například mladší populaci nabízíme možnost jednorázové vakcíny Janssen, která vše maximálně usnadní. Usilujeme o dokončení očkování imobilních občanů a zásadní zvýšení proočkovanosti senioru° 80+," uvedl ředitel Společnosti Podané ruce Jindřich Vobořil.

Richardovu limonádu dodala zdarma k účelu podpory plošného očkování společnost Ekoprodukt. Její ředitel Petr Kobzík říká: „Naše limonáda vznikla za účelem pomáhat a jsme rádi, když můžeme podpořit a ocenit smysluplné projekty, jakými bezesporu očkovací centra jsou. Touto cestou jsme chtěli ocenit zdravotníky, podpořit návštěvníky centra a v neposlední řadě poděkovat Jihomoravskému kraji, který odvádí neskutečnou práci."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…