Jihomoravský kraj: V době příletů letadel z Bergama bude na letišti přítomen lékař

25.02.2020 18:01

Na základě pokynu hejtmana Jihomoravského kraje Bohumila Šimka byla na dnešní den, úterý 25. února 2020, svolána Bezpečnostní rada Jihomoravského kraje.

Jihomoravský kraj: V době příletů letadel z Bergama bude na letišti přítomen lékař
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Bezpečnostní rada Jihomoravského kraje se zabývala zejména aktuální situací šíření nákazy koronavirem v Itálii s ohledem na přímé letecké spojení Brno – Bergamo (letecká linka z Bergama přilétá do Brna pravidelně 2x týdně - středa, neděle) . Na toto jednání byl přizván také zástupce Letiště Brno a.s., který sdělil, že aktuálně zjišťují, jaká bezpečnostní opatření platí na letišti v Bergamu.

Bezpečnostní rada se shodla na tom, že aktuální situaci nelze podceňovat, ale zároveň je vhodné nevytvářet paniku. Zavádět zejména z preventivních důvodů adekvátní opatření a informovat o nich veřejnost. Závěrem jednání bylo rozhodnuto, že kromě již stávajících opatření (zvýšená sanitace prostor, informační vícejazyčné letáky s konkrétními kontakty) bude s platností od 26.2.2020 platit také následující:

  1. V době příletů letadel z Bergama bude přímo v prostorách letiště přítomen lékař, který bude k dispozici cestujícím k případným konzultacím
  2. Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje zajistí speciální tým, který by případě potřeby byl v záloze na vyžádaní přímo k výjezdu na letiště
  3. Krajská hygienická stanice bude nadále aktualizovat, vyhodnocovat a projednávat další možná opatření i ve vztahu k zaměstnancům letiště

Krajská epidemiologická komise JMK bude svolána dle potřeby na základě výsledků jednání Ústřední epidemiologické komise Ministerstva zdravotnictví, které by mělo proběhnout v nejbližších dnech.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…