Jihomoravský kraj: Zastupitelé podpořili vodní záchranáře, na Brněnské přehradě pořídí nový člun

01.05.2022 20:15 | Tisková zpráva

Nákup nového zásahového člunu, finanční příspěvek na zajištění služeb na Brněnské přehradě nebo Nových Mlýnech, doplnění výstroje – krajští zastupitelé se ve čtvrtek 28. dubna 2022 rozhodli podpořit vodní záchranáře na jihu Moravy částkou 2,5 milionu korun.

Jihomoravský kraj: Zastupitelé podpořili vodní záchranáře, na Brněnské přehradě pořídí nový člun
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„Vodní záchranné službě Brno-město pošleme 700 tisíc korun. Peníze poslouží jak na zajištění služeb na Brněnské přehradě, tak na pořízení nového zásahového člunu,“ popisuje podrobnosti hejtman Jan Grolich.

Na Novomlýnských nádržích, v sezóně nejvíce navštěvované turistické oblasti kraje, zajišťuje bezpečnost břeclavský pobočný spolek Vodní záchranné služby ČČK Nové Mlýny. „K té poputuje 747 tisíc korun, mimo jiné také na výstroje záchranářů, opravu a údržbu zásahové techniky,“ dodává hejtman.

Zastupitelé se rozhodli podpořit také neziskovky - členy Panelu nestátních neziskových organizací v kraji. Na jejich fungování pošlou 1 milion korun. Armáda spásy obdrží 150 tisíc na rekonstrukci sprchových kójí ambulantní služby Noclehárna a například Jihomoravská brigáda Svazu záchranných brigád kynologů ČR 120 tisíc na výcvik záchranných psů.

Oblastní spolky Českého červeného kříže obdrží od kraje příspěvek na projekty krizové připravenosti – spolek v Brně 300 tisíc korun a spolek v Blansku 132 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…