Jihomoravský kraj dostane dotaci na opravu průtahu Slavkovem a silnice z Bohdalic do Nesovic

14.05.2020 7:33

Jihomoravský kraj je dlouhodobě na špici mezi regiony v čerpání dotací z Integrovaného regionálního operačního programu na opravy silnic II. a III. třídy. Do 91. výzvy tohoto programu aktuálně registroval 7 projektů za více než půl miliardy korun. Zpátky začínají chodit první kladná hodnocení. Zelenou k dotaci přesahující 81 milionů korun dostala oprava průtahu Slavkovem. A schválena byla evropská finanční injekce i pro 1. a 2. stavbu v rámci rekonstrukce silnice mezi Bohdalicemi a Nesovicemi, kde se odhadovaná cena projektu přehoupla přes částku 117 milionů korun.

Jihomoravský kraj dostane dotaci na opravu průtahu Slavkovem a silnice z Bohdalic do Nesovic
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj

„Mám ohromnou radost, že se nám daří získávat evropské peníze na opravy silnic na jižní Moravě. Do 91. výzvy IROP jsme registrovali celkem sedm staveb, kromě průtahu Slavkovem a 1. a 2. stavby Bohdalice – Nesovice ještě rekonstrukci průtahu Tetčicemi, výstavbu okružní křižovatky v Tišnově u ulic Riegrova a Černohorská, opravu silnice mezi Křtinami a Březinou, 3. a 4. stavbu u Bohdalice – Nesovice a opravu ulice Jedovnické v Brně,“ vypočetl náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák s tím, že první dvě zmíněné stavby již obdržely rozhodnutí o přidělení dotace, u dalších dvou byly schváleno naplnění formálních náležitostí a zbývající tři jsou v průběhu hodnocení nebo na něj ještě čekají.

„V rámci 1. a 2. stavby na silnici mezi Bohdalicemi a Nesovicemi opravíme téměř 4,4 kilometru komunikace včetně jednoho mostu za necelých 118 milionů korun. V případě průtahu Slavkovem u Brna se bude jednat o téměř 3,3 kilometru silnice s odhadovanými náklady téměř 82 milionů korun. Jsem rád, že ve Slavkově tak budou moci práce krásně navázat na opravy silnice I/50, odbočky na Křenovice a výstavby kruhové křižovatky u místní prodejny obchodu Lidl,“ uvedl Hanák a dodal, že o konkrétním datu zahájení akcí je ještě předčasné mluvit. „V případě Slavkova budeme jednat s vedením města, zda stavbu započít ke konci letošního roku, nebo v roce příštím,“ podotkl Hanák.

Jihomoravský kraj již v minulosti uskutečnil s podporou IROP projekty za miliardy korun.  „Jen letos takto realizujeme 14 akcí s celkovými náklady přesahujícími miliardu. V řadě případů jde o velmi náročné projekty na více let,“ uzavřel Hanák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…