Jihomoravský kraj naláká studenty do regionu za vzděláním

14.04.2022 18:47 | Tisková zpráva

Jižní Morava nabízí přírodní krásy i pamětihodnosti. Toho se rozhodlo využít vedení kraje a spustit projekt na přilákání turistů za vzděláním.

Jihomoravský kraj naláká studenty do regionu za vzděláním
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„Naším cílem je přilákat především studenty a žáky, kteří by v našem regionu měli interaktivní výuku v terénu. Nejedná se jen o návštěvy hradů a zámků, ale především technologických firem, ekofarem a dalších prvků průmyslu nové generace,” říká Jiří Nantl - náměstek hejtmana JMK pro vzdělávání a strategii chytrého regionu. 

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84644 lidí

Projekt se spouští skrze spolupráci Centrály cestovního ruchu - Jižní Morava a VIM - vzdělávací institut pro Moravu. Jejich rozdělení jsou jasné. Zatímco centrála bude pracovat na marketingu a lákat obyvatele jiných krajů do našeho regionu, tak VIM zajistí ucelené vzdělávací programy. „Návštěva našeho kraje nemá být jen příjemným výletem mimo zdi škol, ale především zajímavý způsob výuky. Naplánovali jsme koncept tak, aby terénní výuka nahradila část učiva, která by se jinak musela odpřednášet na klasických hodinách,” vysvětlila Leona Sapíková - ředitelka VIM.

Projekt tohoto druhu je prvním v České republice. Na tiskové konferenci 13. dubna 2022 také došlo k podepsání memoranda mezi VIM a centrálou. „Memorandum nás zavazuje k další spolupráci. Využijeme znalostí a odborností VIM, které prodáme učitelům a samotným žákům, aby byli motivováni projekt vyzkoušet a obohatit si výuku netradičním způsobem,” prohlásila Martina Grůzová - ředitelka Centrály cestovního ruchu – Jižní Morava.

„Jedná se o první propojení oblastí kultury a vzdělávání. Naší prioritou je dále podporovat tuto vzájemnou synergii. Navíc se jedná o spolupráci dvou krajských organizací, na kterých můžeme stavět,” uvedl František Lukl - náměstek hejtmana JMK pro kulturu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…