Jihomoravský kraj podpoří modernizaci Zdravotnické záchranné služby

16.09.2020 17:05

Rada Jihomoravského kraje na svém jednání 14. září 2020 schválila tři projekty v celkové hodnotě přes 4,5 milionu korun posilující modernizaci Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje (ZZS JMK).

Jihomoravský kraj podpoří modernizaci Zdravotnické záchranné služby
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Členové rady souhlasili se zahájením výběrového řízení na veřejnou zakázku malého rozsahu na dodávky „ZZS Jihomoravského kraje - pokročilý simulátor New born - 2020“. „Půjde o věrný simulátor novorozence, který je schopen fungovat autonomně bez závislosti na přímé účasti instruktora, kdy instruktor je v ovládacím centru, výjezdová skupina pracuje při vyšetření a ošetření v týmu nerušena zásahy instruktora. Na simulátoru je možné věrné vyšetření všech základních životních funkcí, provedení základních život zachraňujících výkonů i hlasová odezva. Předpokládané výdaje činí 1,5 milionu korun,“ upřesnil náměstek hejtmana Petr Hýbler.

Dalším schváleným zahájeným výběrovým řízením je veřejná zakázka malého rozsahu na dodávky „ZZS Jihomoravského kraje - záložní radiokomunikační síť - 2020“. Jde v něm o vybudování záložní radiokomunikační sítě, která zajistí zvýšení soběstačnosti v oblasti spojení výjezdových skupin, operačního střediska a krizového štábu v případě vzniku mimořádné události. Předpokládaná výše veřejné zakázky představuje 1,5 milionu korun.

Krajští radní schválili také přijetí návrhu na uzavření kupní smlouvy na plnění veřejné zakázky „Simulátor dopravní nehody pro vzdělávací a výcvikové středisko ZZS JMK v Brně – Bohunicích II“ mezi Jihomoravským krajem a varšavskou společností SIM FACTOR včetně poskytování pozáručního servisu. Celková cena činí 1,565 milionu korun (bez DPH).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…