Jiří Dienstbier byl hostem jednání Rady Asociace krajů ČR

01.12.2014 9:35 | Zprávy

Hosty 17. jednání Rady AKČR, která se 28. listopadu 2014 konala v Plzeňském kraji na zámku Zbiroh byli hned tři členové vlády ČR. Prvním s kým hejtmani jednali, byl ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier.

Jiří Dienstbier byl hostem jednání Rady Asociace krajů ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dienstbier

Se členy Rady AKČR ministr Dienstbier diskutoval mimo jiné o novém zákonu o veřejných zakázkách, probírali společně zákonodárnou iniciativu krajů a jednací řád poslanecké sněmovny. „Kraje dlouhodobě kritizují současnou právní normu, zákon o veřejných zakázkách a apelují na urychlené projednání technické novely této normy“ řekl k projednávanému tématu předseda Asociace krajů ČR a jihomoravský hejtman Michal Hašek. Jiří Dienstbier dodal, „Oceňuji věcnou debatu se členy rady AKČR, věnovali jsme se projednání příprav legislativního plánu vlády, diskutovali o potřebě nového zákona o veřejných zakázkách, dotkli jsme se i protikorupčních témat. Zároveň jsme věnovali pozornost debatě o sociálně vyloučených lokalitách a o nápravě stávajícího neuspokojivého stavu“.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Happka je nová aplikace komory pro podnikatele

7:02 Hospodářská komora: Happka je nová aplikace komory pro podnikatele

Informace z ekonomiky i podnikání, aktuality, pozvánky na akce či školení. Nejen to nabídne nová apl…