Jízda po silnici mezi Českými Budějovicemi a Pískem bude plynulejší

06.09.2017 21:33

Problematické silniční spojení mezi Českými Budějovicemi a Pískem se má brzy zlepšit. Na modernizaci úseku komunikace I/20, kterým denně projede zhruba 12 tisíc aut, se dohodl Jihočeský kraj s Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD). Jejím cílem je rozšířit silnici ze dvou na tři jízdní pruhy. Potvrdil to první náměstek hejtmanky Josef Knot s tím, že práce by měly začít do jednoho roku.

Jízda po silnici mezi Českými Budějovicemi a Pískem bude plynulejší
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

„Současná kapacita silnice již nevyhovuje. Po zmíněné komunikaci dojíždějí denně tisíce lidí za prací do Českých Budějovic i do Písku. Pro bezpečný a co nejplynulejší provoz je potřeba co nejdříve učinit nutné úpravy. Proto jsme minulý týden zintenzivnili jednání s Ředitelstvím silnic a dálnic o modernizaci tohoto úseku,“ uvedl Knot.

Modernizace je důležitá i kvůli návaznosti na dálnici D4

„Úsek jsme rozdělili na pět dílčích etap. Pro trasu Písek až Pištín je již vyhotovena technická dokumentace pro uspořádání jízdních pruhů v modelu dva plus jedna, tedy z dvou jízdních pruhů budou tři, což zlepší plynulost provozu. Modernizace silnice předpokládá v co největší míře zachovat současnou trasu, jen počítá s jejím rozšířením,“ vysvětlila Vladimíra Hrušková, ředitelka českobudějovické správy ŘSD s tím, že zároveň běží výběrové řízení na zpracovatele zjišťovacího řízení o posuzování vlivů na životní prostředí ve znění pozdějších předpisů.

Délka plánovaného modernizovaného úseku mezi Pískem a Pištínem je více než 37 kilometrů. Navazovat má ještě osmikilometrový obchvat úseku mezi Pištínem a českobudějovickou lokalitou České Vrbné. „Modernizace komunikace I/20 je velmi důležitá i proto, že navazuje na dálnici D4 vedoucí z Prahy přes Příbram. Na trase přes Písek se u Dubence již brzy otevře její další část,“ uzavřel Knot.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…