KPR: Informace k výsledkům kontroly v oblasti ochrany utajovaných informací

10.03.2022 14:21 | Tisková zpráva

Ve dnech 21. 2. až 23. 2. 2022 provedl v Kanceláři prezidenta republiky podrobnou kontrolu ochrany utajovaných informací Národní bezpečnostní úřad.

KPR: Informace k výsledkům kontroly v oblasti ochrany utajovaných informací
Foto: generalcompact.cz
Popisek: Kancelář prezidenta ČR

Kontroloval jak plnění obecných povinností ze strany KPR, tak zajištění ochrany utajovaných informací v oblasti personální bezpečnosti, bezpečnosti informačních systémů, fyzické bezpečnosti, registru utajovaných informací a administrativní bezpečnosti.

KPR obdržela od NBÚ Protokol o výsledku kontroly, č. j. 83/2022-NBÚ/OK, který obsahuje 76 listů a 16 příloh celkově o 30 listech.

Skartace utajovaných dokumentů v KPR ve dnech 29. 11. až 1. 12. 2021 je v Protokolu popsána v rámci zjištěných skutečností, včetně dokumentace uložené v tajné spisovně KPR, NBÚ k ní nekonstatoval zjištěné nedostatky. Tolik medializovaný utajovaný dokument č. j. D56/2021-OST není uveden v rámci zjištěných nedostatků. KPR nebude proti obsahu Protokolu podávat námitky.

KPR bude všechna doporučení zaslaná NBÚ obratem implementovat do vnitřních směrnic a praxe ochrany utajovaných informací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…