Kancelář prezidenta republiky: Dezinformace Deníku N

16.08.2022 11:19 | Tisková zpráva

Internetový blog Deník N publikoval další ze série dezinformačních a manipulativních textů, ve kterém se snaží spojit běžné pracovní schůzky předsedy Nejvyššího soudu Petra Angyalossyho a vedoucího KPR Vratislava Mynáře. I přes minimální mediální dopad této dezinformace uvádí KPR publikované informace na pravou míru.

Kancelář prezidenta republiky: Dezinformace Deníku N
Foto: generalcompact.cz
Popisek: Kancelář prezidenta ČR

S předsedou NS se vedoucí KPR sešel opakovaně, tématem byly změny způsobu jmenování soudců obecních soudů a účast prezidenta republiky na kolokviu, které bude v Brně v polovině října roku 2022.

Deník N schůzky spojuje s případem, ve kterém byla řediteli Lesní správy Lány udělena milost prezidenta republiky. To pochopitelně postrádá logiku, neboť udělením milosti je případ ukončen, nehledě na samozřejmou skutečnost, že žádný pracovník KPR, ani samotný prezident republiky za žádných okolností a nikdy neovlivňují rozhodování soudce kteréhokoli soudu.

Redakce v textu velmi neurčitě a zmateně popisuje možnou spojitost s tím, že odsouzená fyzická a právnická osoba podala v případu dovolání právě k Nejvyššímu soudu. S těmito osobami ale vedoucí KPR není a nebyl žádným způsobem v jakémkoli kontaktu a spekulace o tom, že by se jich při schůzkách s předsedou NS mohl "zastávávat", je zcela nepodložená, nelogická, nepravdivá a manipulativní s veřejným míněním.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…