Kancelář prezidenta republiky: Prezidenti cizích států blahopřáli prezidentu Zemanovi ke státnímu svátku 28. října

01.11.2021 17:56 | Tisková zpráva

Ve dnech 26. října až 1. listopadu 2021 se prezident republiky v Ústřední vojenské nemocnici opakovaně setkal se členy své rodiny. Dále přijal vedoucího KPR, ředitele svého sekretariátu, ředitele Odboru Protokolu KPR, ředitele Útvaru pro ochranu prezidenta ČR PČR a svého právního zástupce. Zbylý čas byl podřízen léčbě a odpočinku.

Kancelář prezidenta republiky: Prezidenti cizích států blahopřáli prezidentu Zemanovi ke státnímu svátku 28. října
Foto: generalcompact.cz
Popisek: Kancelář prezidenta ČR

Kancelář prezidenta republiky doručila prezidentu republiky oficiální blahopřání hlav cizích států ke státnímu svátku 28. října 2021. 

Anketa

Litujete rozpadu Československa? (Ptáme se od 28. října 2021)

74%
21%
hlasovalo: 27809 lidí
Řada dopisů byla doplněna o osobní přání panu prezidentovi, zejména brzkého uzdravení. Mezi jinými to byla přání prezidentky Slovenské republiky, prezidenta Srbské republiky, prezidenta Polské republiky a prezidenta Rakouské republiky.

Kancelář prezidenta republiky pravidelně předává panu prezidentovi výběr z pozdravů a přání občanů zasílaných na Pražský hrad. Opakovaně tlumočíme upřímné poděkování pana prezidenta všem, kteří na něj myslí. Zvláštní poděkování zaslal prezident republiky pracovníkům a příslušníkům KPR, Vojenské KPR, Správy Pražského hradu, Lesní správy Lány, Útvaru pro ochranu prezidenta České republiky Policie ČR a Hradní stráže v reakci na jejich pozdrav a přání u příležitosti státního svátku 28. října 2021.

Kancelář prezidenta republiky dopravila v uplynulých dnech panu prezidentovi podle jeho pokynu každodenní monitor aktuálních zpráv.

V souvislosti s hospitalizací prezidenta republiky je klíč č. 1 od Korunní komory na Pražském hradě, v níž jsou uloženy české korunovační klenoty, uschován v zapečetěné schránce v tajném archivu Kanceláře prezidenta republiky. Klíč od českých korunovačních klenotů pak může být vydán pouze prezidentu republiky podle jeho pokynu. O jakékoliv manipulaci s klíčem je vyhotoven písemný protokol.

Stejným způsobem a za stejných podmínek bylo uloženo i podpisové razítko prezidenta republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…