Kardinál Duka: Ježíšek přežije černé pátky i rozšiřování islámu

13.12.2016 9:30

Ježíšek je světový unikát a přežije slevové černé pátky i rozšiřování islámu v Evropě. Kardinál Dominik Duka, představitel církve, která našim zemím dala kulturní kořeny, ať jsme věřící nebo ne, je optimista - o české Vánoce se nebojí. Vyplývá to z jeho rozhovoru pro Finanční a ekonomický institut (FAEI.cz).

Kardinál Duka: Ježíšek přežije černé pátky i rozšiřování islámu
Foto: Finanční a ekonomický institut
Popisek: Kardinál Dominik Duka

„Naše a americké Vánoce jsou pořád veliký rozdíl. U nás naděluje Ježíšek a jsou to rodinné svátky. Mnozí si dnes stěžují, že Vánoce jsou u nás konzumní. Na Vánocích se samozřejmě přiživí reklama a obchodní řetězce. Na druhé straně přiznejme si, že přece jenom ta atmosféra Štědrého večera, toho Božího hodu, je úplně jiná, tak výjimečná,“ uvedl kardinál v rozhovoru.

Na otázku, zda se neobává v Evropě se šířícího islámu, odpovídá, že ani představitelům mnohých islámských zemí se nelíbí to, co se děje, a že všechna náboženství mohou najít společnou řeč, třeba u charity. „Je třeba si uvědomit, že globalizace působí různými cestami. Něco je nadějné, něco je otřesné a varující. Já se ale skutečně o naše Vánoce nebojím,“ prohlásil Duka.

Celý rozhovor s kardinálem Dominikem Dukou si můžete přečíst zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

7:23 České dráhy spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

Víte, jak ušetřit 44,68 kg CO2? Stačí si pro cestu mezi Prahou a Ostravou vybrat vlak místo automobi…