Karlovarský kraj připravuje obnovu Zámku Sokolov

27.12.2021 9:10 | Tisková zpráva

Vypracování projektové dokumentace na revitalizaci areálu Zámku Sokolov je prvním krokem k rekonstrukci významné památky Karlovarského kraje.

Karlovarský kraj připravuje obnovu Zámku Sokolov
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

Na financování revitalizace chce kraj využít možnost čerpání evropské dotace z programu ITIKA (Integrované teritoriální investice Karlovarská aglomerace). Záměr schválilo krajské zastupitelstvo, realizaci zadávacího řízení na projektovou dokumentaci odsouhlasila Rada kraje. 

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí

?Projekt by měl zahrnovat rekonstrukci části areálu zámku a vytvoření nových depozitárních prostor Muzea Sokolov, které v zámku sídlí. „Počítáme samozřejmě také s vytvořením nové atraktivní muzejní expozice a nového okruhu prohlídek. Vzniknout by mělo také badatelské a návštěvnické centrum, zámecká kavárna a muzejní infocentrum,“ popsala krajská radní Oľga Haláková.

Nejprve nechá vedení krajského Muzea Sokolov připravit projektovou dokumentaci pro stavební povolení a prováděcí projekt včetně rozpočtu stavby pro stavební úpravy severovýchodního křídla sokolovského zámku v 1. a v 2. nadzemním podlaží včetně elektroinstalace a podlah. Stavební úpravy se dotknou bývalé čítárny městské knihovny, bývalého oddělení pro děti a pro dospělé.

Revitalizace sokolovského zámku by se měla uskutečnit v letech 2023 – 2025. Celkový rozpočet projektu byl předběžně stanoven na 30 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…