Kaufland: Více než 100 000 korun pro děti z SOS dětských vesniček!

06.04.2014 19:13

V sobotu 29. března 2014 se v prostorách brněnské Wannieck Gallery uskutečnila prodejní výstava dětských výtvarných děl s názvem „Děti malují dětem“. Během slavnostního odpoledne, kterým provázela herečka Anna Polívková, si návštěvníci zakoupili téměř dvě třetiny vystavených obrázků. Na konto sdružení SOS Dětské vesničky tak všichni přispěli částkou 103 400 korun.

Kaufland: Více než 100 000 korun pro děti z SOS dětských vesniček!
Foto: Kaufland
Popisek: Kaufland

Myšlenka uspořádat prodejní výstavu vznikla již v roce 2013. Zástupci sdružení SOS Dětských vesniček i jejich partnerů oslovili děti napříč republikou, aby pro tuto charitativní akci namalovaly obrázek a děti se tohoto úkolu zhostily opravdu se ctí. Bylo velmi těžké vybrat z došlých výtvarných děl 230 obrázků, které nakonec ozdobily stěny galerie. Pro děti to byla zajímavá možnost pomoci svým vrstevníkům, kteří nemají tolik štěstí a nemohou vyrůstat ve své vlastní rodině.

V nádherném prostředí rekonstruované tovární haly z konce 19. století si hosté zakoupili obrázky, které byly namalovány od srdce, a někteří byli opravdu štědří. Zástupci společnosti Kaufland, která je generálním partnerem sdružení SOS Dětské vesničky, také předali do rukou vedoucí fundraisingového oddělení Mgr. Radany Koppové symbolický šek s finanční pomocí určenou pro tento rok ve výši 3,6 milionu korun. Tuto částku věnuje společnost Kaufland na rozvoj preventivních programů pro rodiny ohrožené odebráním dětí ve Zlínském a Jihomoravském kraji a na opravu Domu na půl cesty SOS Kormidlo v Brně.

Záštitu nad charitativní výstavou, které se zúčastnili zástupci sdružení SOS Dětských vesniček a zástupci firemních partnerů, převzal hejtman Jihomoravského kraje JUDr. Michal Hašek. Kraj pak zastupovala PhDr. Jarmila Bisomová, vedoucí Odboru sociálních věcí Krajského úřadu Jihomoravského kraje.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…