Klášterní hudební slavnosti se značně rozšiřují

17.07.2018 11:31

Mezinárodní hudební festival Klášterní hudební slavnosti se v letošním roce bude konat již podvanácté. Festival se v tomto roce značně rozšiřuje, celkem tedy zasáhne do 14 měst a obcí.

Klášterní hudební slavnosti se značně rozšiřují
Foto: pixabay.com
Popisek: housle, ilustrační foto

Koncerty také proběhnou na několika zajímavých místech a v zajímavých prostorách. Mezi taková místa patří nově např. Tančírna v Račím Údolí na Javornicku, bývalý Augustiniánský klášter ve Šternberku, dřevěný kostel sv. Archanděla Michaela v Maršíkově nebo třeba zámek Konice. Mezi umělce, kteří přijali pozvání na festivalu vystoupit, můžeme s radostí jmenovat sopranistku Evu Urbanovou, harfistku Janu Bouškovou, houslistu Jaroslava Svěceného, flétnistu Jiřího Stivína, herečku Vandu Hybnerovou, soubor Musica Florea či muzikálovou zpěvačku Báru Basikovou.

V programu zazní také slavná díla světových i českých autorů, mezi jinými Stabat Mater A. Dvořáka, Čtvero ročních dob A. Vivaldiho nebo se můžeme těšit na tématický španělský večer s flamencem a operou Carmen.

Koncert v Šumperku se uskuteční v úterý 17. 7. 2018 v kostele Zvěstování Panny Marie. Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení souboru Musica Florea, jehož doménou je hra na originální nástroje a kreativní oživování zapomenutých interpretačních stylů. Pod vedením violoncelisty, skladatele a dirigenta Marka Štryncla zazní v programu s názvem "Barokní noc" skladby proslulých hudebních skladatelů, jakými jsou J. S. Bach, A. Vivaldi či G. P. Telemann.

Začátek koncertu je ve 20:00 a vstupenky je možné zakoupit v online předprodeji prostřednictvím serveru ZDE. Pro bližší informace navštivte web ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

10:04 ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

Do práce v autobuse, zpátky domů na kole. Také letos mohou zaměstnanci elektrárny k dopravě do práce…