Kolekce jízdních kol ŠKODA nově s 29" horskými koly

01.06.2013 14:08

ŠKODA Originální příslušenství představuje novou kolekci jízdních kol pro rok 2013 se třemi novinkami z atraktivní kategorie 29" horských kol.

Kolekce jízdních kol ŠKODA nově s 29" horskými koly
Foto: skoda-auto.cz
Popisek: Škoda - logo

?Nabídka jízdních kol značky ŠKODA pro rok 2013 je díky deseti modelům širší a bohatší, než kdykoliv předtím. Nabídka vyhoví širokému spektru využití i věkových kategorií: od dětských a juniorských, přes horská, krosová až po silniční kola. Poprvé jsou v nabídce horská kola ve stále žádanějším rozměru 29".
 
Pro ty úplně nejmenší cyklisty je v nabídce dokonce i odrážedlo. Tři modely horských kol jsou ve stále populárnějším rozměru 29". Na vzhledu jednotlivých kol se podíleli specialisté z oddělení designu mladoboleslavské automobilky. Designu dominuje bílá, zelená a černá barva, každé jízdní kolo kromě toho nese nápis ŠKODA. Podobně jako v minulých letech, vychází jízdní kola ŠKODA z modelů značky Superior.
Pro příznivce hladkého asfaltu jsou v nabídce dvě silniční kola. Špičkový model ŠKODA Road Elite váží pouze 7,9 kg, má mimo jiné karbonový rám a je osazen komponenty řady Shimano-Ultegra. Také druhý model ŠKODA Road kombinuje hliníkový rám, nízkou hmotnost (8,6 kg) a moderní techniku Shimano řady 105.
 
Fanoušci terénních tras se mohou těšit na čtyři nové modely horských kol značky ŠKODA. Hned tři z nich jsou přitom v atraktivním rozměru 29". Větší průměr kol umožňuje rychlejší jízdu a lepší překonávání terénních nerovností. 29palcová kola jsou nyní mimořádně žádaná, a proto nemohou chybět ani v nabídce kolekce jízdních kol ŠKODA. Jejich vrcholem je model ŠKODA MTB 29 Elite s karbonovým rámem, osazený komponenty Shimano Deore XT a SLX. Celková hmotnost speciálu je pouhých 11,7 kg. Střed nabídky tvoří model ŠKODA MTB 29+ s podobnou výbavou jako jeho špičkový sourozenec "Elite" a hmotností 13,2 kg. Nárokům rekreačních cyklistů plně vyhoví základní model 29" horských kol – ŠKODA MTB 29. Kombinace hliníkového rámu, odpružené přední vidlice, 21 převodů a hmotnosti 14,4 kg zajišťuje bezpečné a komfortní rekreační svezení. V nabídce je dále model ŠKODA MTB 26, který disponuje hliníkovým rámem, hydraulickými kotoučovými brzdami a komponenty Shimano Alivio a Deore.
 
Cyklistický univerzál v podobě krosového kola ŠKODA Cross se pro kolekci 2013 dočkal vylepšení – krom jiného klesla jeho hmotnost o 0,7 kg. 
 
Vhodnou nabídku má ŠKODA i pro děti a mládež. Horské kolo ŠKODA Junior nabízí stejnou techniku jako u „dospělých“ kol, avšak v rozměrech vhodných pro děti. V porovnání s loňským modelem nyní vyjíždí na ráfcích o rozměru 20", což více vyhovuje skutečným potřebám malých cyklistů. Pro ještě mladší děti je pak určeno kolo ŠKODA Kid. A pro úplně nejmenší je v nabídce odrážedlo ŠKODA Mini.
 
Aktuální kolekcí jízdních kol česká automobilka opět dokládá svůj hluboký vztah k jízdním kolům. Ta ostatně stála u prvních úspěchů firmy z Mladé Boleslavi. Již na konci 19. století – v prosinci 1895 – založil mechanik Václav Laurin a knihkupec Václav Klement společnost Laurin & Klement vyrábějící jízdní kola. V prvních letech vyráběli oba průkopníci mobility jízdní kola značky Slavia, od roku 1899 pak motocykly pod značkou Laurin & Klement (L&K) a od roku 1905 konečně i svůj první automobil, vůz Voiturette A. V roce 1925 došlo k fúzi firmy L&K s koncernem ŠKODA.
 
Těsné sepětí značky s cyklistikou dnes ŠKODA AUTO potvrzuje mj. také svými rozsáhlými sponzorskými aktivitami. Vedle mezinárodních cyklistických závodů, jako jsou Tour de France a Giro d’Italia, podporuje ŠKODA AUTO již několik let i cyklistické aktivity v České republice. Patří mezi ně například oblíbená série Kolo pro život, největší série amatérských závodů horských kol na světě. V uplynulých třinácti letech se tohoto seriálu zúčastnilo celkem zhruba 160 000 profesionálních a amatérských cyklistů, z toho 20 000 jen v roce 2012. Pro ty závodníky, kteří jsou rádi pánem svého času a neradi se tlačí na startu, nabízí ŠKODA AUTO v České republice individuální cyklistickou soutěž Virtual Cup. Závodí se na jedné z 16 předem stanovených tras s GPS přístrojem a výsledky se nahrávají a porovnávají na www.virtualcup.cz. 
 
Podrobnější informace k nové kolekci jízdních kol jsou k dispozici na ŠKODA E-shopu, kde lze kola také objednávat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…