Komora daňových poradců: 26. řádná valná hromada volila nové Prezidium

16.11.2018 20:34

Petra Pospíšilová dnes obhájila pozici prezidentky Komory daňových poradců ČR.

Komora daňových poradců: 26. řádná valná hromada volila nové Prezidium
Foto: Komora daňových poradců ČR
Popisek: Komora daňových poradců ČR

Dnes se v prostorách paláce Žofín konala 26. řádná valná hromada Komory daňových poradců ČR. Mezi hlavní programové body patřila volba nového Prezidia. 496 daňových poradců, kteří disponovali 1009 hlasy tak do nového Prezidia zvolilo 9 členů a 2 náhradníky.

Prezidium v období 2018 – 2021 bude pracovat ve složení:
Mgr. Michal Frankl; JUDr. Ing. Martin Kopecký; Ing. Bc. Jiří Nesrovnal; Ing. Matěj Nešleha; Ing. Petra Pospíšilová; Ing. Zuzana Rylová, Ph.D.; Ing. Jana Skálová, Ph.D.; Mgr. Ing. Petr Toman a Ing. Tomáš Urbášek, LL.M., FCCA. V pozici náhradníků pak Ing. Gabriela Hrachovinová, LL.M. a Mgr. Edita Ševcovicová.
Prezidium si následně zvolilo svého prezidenta a viceprezidenta. Pozici viceprezidenta bude nově zastávat Mgr., Ing. Petr Toman.

Petra Pospíšilová v úvodu Valné hromady shrnula činnost Komory za poslední 3 roky a to zejména v oblasti legislativy. „Naše postavení povinného připomínkového místa pro předpisy v oblasti daní nám umožňuje včas připomínkovat připravovanou legislativu. Je čím dál více zřejmé, že k této oblasti je třeba přistupovat aktivně už v mnohem ranějším stádiu vzniku legislativních návrhů, na úrovni Evropské unie.“ Upozornila i na úspěšnost Komory v oblasti prosazování koncepčních připomínek, jako je například možnost odpisovat technické zhodnocení podnájemcem, případně možnost prodloužit dobu odpisování nehmotného majetku. „Velký význam má také naše účast v dalších stádiích legislativního procesu, tedy nejen v rámci Legislativní rady vlády, ale i při projednávání v rámci zákonodárných sborů, kterého jsme se aktivně účastnili. Díky tomu se nám podařilo zamezit snahám o omezování mlčenlivosti u daňových poradců, kterou chápeme jako základní právo občana na nezávislé zastupování v daňovém či soudním řízení.“  

Mezi hlavní aktivity Komory patří hájení zájmů daňových poradců, ale i veřejnosti v oblasti zdaňování, zejména pak snaha o to, aby byly daňové zákony srozumitelné a daňový systém pochopitelný a předvídatelný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…