Komora daňových poradců ČR vyhlásila vítěze soutěže ČSOB Daňař & daňová firma roku 2017

18.02.2018 10:26

Právě v tento okamžik a na tomto místě byl zahájen slavnostní galavečer, na kterém byly zveřejněny výsledky již 8. ročníku soutěže ČSOB Daňař & daňová firma. Hlasování tohoto ročníku probíhalo od 3. listopadu 2017 do 12. ledna 2018. Daňová veřejnost tak zvolila z nominovaných kandidátů Daňovou osobnost roku, Daňaře roku v několika oblastech a Daňové naděje roku 2017. Široká veřejnost pak vybrala Nejžádanějšího zaměstnavatele a tři Nejvstřícnější územní pracoviště finančních úřadů.

Komora daňových poradců ČR vyhlásila  vítěze soutěže ČSOB Daňař & daňová firma roku 2017
Foto: Komora daňových poradců ČR
Popisek: Komora daňových poradců ČR

Pravidla soutěže pro letošní ročník prošla „malou revolucí“. Nejzásadnější změnou bylo zúžení počtu soutěžních kategorií, což s sebou přineslo ještě usilovnější boj v jednotlivých oblastech oproti minulým ročníkům. 

„Jsme rádi, že můžeme opět ocenit ty nejlepší z nejlepších v daňovém sektoru. Těší nás reakce a podněty od hlasujících i účastníků soutěže. Vážíme si nových posil v odborné porotě v letošním roce – paní Olgy Holubové, přední odbornice na oblast DPH, a pana doktora Jaroslava Kobíka, specialistu na správu daní a historicky prvního vítěze v kategorii Daňová osobnost,“ poznamenal Petr Král, ředitel společnosti Wolters Kluwer ČR.

Slavnostního vyhlášení výsledků se zúčastnila většina nominovaných kandidátů a řada významných osobností z daňové sféry. Někteří odborníci obhájili své vítězství z minulých let, jiní získali titul poprvé. V některých kategoriích se jednalo o opravdu těsný souboj, což je možné sledovat v kompletní výsledkové listině (příloha Tiskové zprávy). 

Daňovou osobností roku 2017 za státní sféru se stala ministryně financí Alena Schillerová. Za komerční sféru získal titul Tomáš Brandejs ze společnosti Deloitte Advisory, který byl současně zvolen Daňařem roku v oblasti daň z přidané hodnoty. 

Daňařem roku 2017 v oblasti daně z příjmů právnických osob se stal Jiří Nesrovnal, zastupující společnost N-Consult, jenž obhájil své vítězství z minulého roku. V oblasti správy daní se stala Daňařem roku Jiřina Procházková ze společnosti Ambruz & Dark Deloitte Legal.

Největšími daňovými nadějemi se stali Julie Prokopová ze společnosti Mazars, Pavel Semerád působící na Mendelově univerzitě v Brně a David Švancara z Odvolacího finančního ředitelství. 

Nejžádanějším zaměstnavatelem v daních se stala společnost TPA Tax, jež vystřídala na pomyslném trůnu vítězů společnost Mazars. 

Za tři Nejvstřícnější územní pracoviště finančních úřadů zvolila veřejnost (řazeno podle počtu hlasů):

• Finanční úřad pro Královéhradecký kraj, územní pracoviště v Hořicích

• Finanční úřad pro Jihomoravský kraj, územní pracoviště Brno I

• Finanční úřad pro Ústecký kraj, územní pracoviště v Rumburku

Fotografie ze slavnostního večera budou uveřejněny na stránkách soutěže www.danarroku.cz. Soutěž Daňař & daňová firma roku již třetím rokem pořádá nakladatelství Wolters Kluwer ČR, a. s. 

Generálním partnerem je Československá obchodní banka, a. s. „Partnerem této soutěže jsme se stali již v roce 2010 a každý rok s nadšením sledujeme cílevědomé daňové poradce na cestě za dalším úspěchem. Jejich práce vyžaduje neustálé udržování orientace a vlastní kvalifikace ve velmi složité a proměnlivé legislativě a podmínkách, což jistě není jednoduché. My se je snažíme podporovat nejen pomocí této soutěže, ale i rozvojem našich bankovních služeb, které jim usnadňují práci s firemním účetnictvím. Každoročně chystáme i nejrůznější technologické novinky, které vedou k ještě rychlejší a jednodušší komunikaci mezi bankou a klienty v segmentu firemního bankovnictví. Všem oceněným upřímně gratulujeme,“ říká Petr Manda, ředitel Firemního bankovnictví ČSOB.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…